Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

Noiembrie 2016, Radu Petric

Politic

Biroul Electoral Municipal Bucuresti a tras la sorti ordinea de buletinele de vot pentru alegerile parlamentare.
Primele patru locuri sunt ocupate, in ordine, de catre PNL, ALDE, UDMR si PSD.
Potrivit legii electorale, tragerea la sorti se face in mai multe etape. In prima etapa, sunt trase la sorti partidele parlamentare, daca acestea au avut liste de candidati la precedentele alegeri. Astfel, in aceasta categorie au intrat doar patru partide, iar ordinea este: PNL, ALDE, UDMR, PSD.
In a doua etapa s-a tras la sorti ordinea partidelor neparlamentare. Astfel, pozitiile 5-11 sunt ocupate, in aceasta ordine, de catre: Partidul Ecologist Roman, Partidul Romania Mare, Partidul Socialist Roman, Uniunea Salvati Romania, Alianta Noastra Romania, Partidul Miscarea Populara si Partidul Romania Unita.
Organizatiile minoritatilor nationale au fost trase la sorti in a treia etapa si ocupa pozitiile 12-27. In final, au fost trasi la sorti candidatii independenti dupa cum urmeaza: 28) George-Alexandru Manciu, 29) Ion-Gabriel Linta, 30) Elena-Gabriela Udrea, 31) Theodor Paleologu, 32) Visinel-Costel Balan si 33) Remus Cernea.

Cine face parte din BEJ Constanta
Activitatea Biroului Electoral Judetean (BEJ) Constanta care va valida rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, la nivelul judetului, va fi coordonata de magistratii Adrian Oprea, in calitate de presedinte, Cornelia Dumitra (loctiitor) si Elisabeta Crihana (membru). Alaturi de acestia se afla si reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente, Marius Cojocaru, care a fost desemnat si ca purtator de cuvant.

Totodata, din BEJ mai fac parte reprezentanti ai partidelor parlamentare, respectiv, Ionut Titimeaua (PSD), Bogdan Bola (PNL), Nicolae Chis (ALDE), Niculina Ivanovici (UNPR) si Ion Encica (UDMR).
In cursul zilei de marti, BEJ va fi completat si cu reprezentantii partidelor neparlamentare care sunt inscrise la scrutin. Programul de lucru al BEJ este de sase ore zilnic, in intervalul 10.00- 16.00, iar in zilele in care se implinesc anumite termene legale, programul de lucru este pana la ora 24.00.
Sursa: www.cugetliber.ro

Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

  Politic
 • "Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

  Politic
 • Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771