Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala din comuna Pestera, a demarat lucrari de investitie in infrastructura pentru ca apa provenita din precipitatiile abundente sa nu puna in pericol gospodariile si locuintele cetatenilor din comuna, sau terenurile agricole din zona aferenta. In ceea ce priveste infrastructura rutiera, conducerea Primariei, reabiliteaza drumurile din comuna pentru a evita deteriorarea acestora si mai mult in caz de conditii meteorologice nefavorabile, dar si pentru siguranta cetatenilor in trafic.

"Ne aflam in faza finala a lucrarilor de amenajare a canalului de colectare a apelor pluviale. In prezent am ajuns in interiorul localitatii Izvorul Mare, iar in functie de vreme dorim finalizarea lucrarilor in cel mai scurt timp", a declarat edilul comunei Pestera, Marius Liviu Petre.
Canalul la care se lucreaza in prezent, face legatura intre localitatile Izvorul Mare si Pestera. Canalul va avea la finalizarea lucrarilor o lungime de 7 kilometri. Administratia locala a decurs la aceasta lucrare deoarece existau pericole si probleme ce puteau fi produse de precipitatiile abundente dar si de canalul nedecolmatat. In prezent s-a curatat zona si riscurile de inundatie au fost eliminate. Autoritatile locale au demarat aceasta lucrare in colaborare cu Apele Romane.
In ceea ce priveste infrastructura rutiera din comuna Pestera, edilul Marius Liviu Petre a mai declarat pentru publicatia noastra ca: "In perioada imediat urmatoare se vor demara lucrari de reparatie a drumurilor din comuna. Vom incepe pietruirea drumurilor din toate satele componente ale comunei Pestera. Aceste drumuri au fost afectate de ploile abundente si inundatiile din vara si toamna acestui an. Aceasta investitie se va realiza cu fonduri de la bugetul local dar si cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta care a contribuit cu o parte din bani. Dorim ca pana de sarbatori sa finalizam lucrarile".

Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

  Administratie locala
 • "Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Administratie locala
 • Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

  Administratie locala
 • Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771