Social

Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

Ziua de 14 noiembrie simbolizeaza data in care Dobrogea s-a alipit la Patria Mama, Romania. Aceasta este o zi importanta pentru istoria tarii noastre, deoarece prin acest fapt se deschidea tarii un nou izvor de bunastare.
Luni, 14 noiembrie 2016, romanii au comemorat 138 de ani de la momentul reintrarii oficiale a Dobrogei in componenta statului roman.
Cea mai importanta zi pentru toti locuitorii dintre Dunare si Marea Neagra a fost sarbatorita de municipalitatea locala printr-un simpozion pe tema „Importanta Zilei Dobrogei”.
Evenimentul s-a desfasurat in incinta Casei de Cultura Ioan N. Roman si i-a avut drept invitati speciali pe Valentin Vrabie, primar al Municipiului Medgidia, Ioan Bitoleanu, cetatean de onoare al Municipiului Medgidia; Cristian Gigi Chiru, senator si initiator al evenimentului Ziua Dobrogei; Eugen Calin, comandant al Garnizoanei Municipiului Medgidia; Gafar Echrem, profesor de istorie.
In cadrul acestei prelegeri a fost evocata cu emotie insemnatatea acestei zile marcante pentru istoria Dobrogei. Programul artistic a fost deschis prin intonarea imnul national al Romaniei „Desteapta-te, romane!”. Evenimentul a continuat cu o manifestare artistica de dans si cantec apartinand ansamblurilor folclorice Pandelasul si Carasu si solistilor: Izabela Ionescu, Crina Tanase, Florin Oprica; un vernisaj de pictura cu titlul „Peisaje din Dobrogea”, expozitie de carte cu autori dobrogeni. Manifestarea s-a incheiat cu un moment cultural artistic intitulat „Unitate si diversitate in spatiul danubiano pontic”.
Evenimentul a fost incununat de un real succes, bucurandu-se de interesul medgidienilor de toate varstele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*