Soferii isi rup masinile in gropile Medgidiei

1 Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Reportaje
Pana se va incheia racordarea orasului la reteaua de gaz

Medgidia in transee

Daca esti sofer, Medgidia este un oras prin care nu ar trebui sa treci cu masina. Daca insa esti sofer si locuiesti in Medgidia, inseamna ca ai un mare ghinion, caci trebuie sa-ti lasi masina acasa, pentru ca gropile din carosabil sunt un dusman de temut. Acesta este motivul pentru care foarte multi conducatori auto ne-au contactat la redactie si ne-au intrebat cine ar trebui sa plateasca nota la sevice, dupa ce isi distrug masinile pe drumurile urbei.

Am pornit deci si noi intr-o plimbare cu masina prin oras si am reusit sa intocmim o lista neagra a strazilor din Medgidia. Strazi in care gropile pandesc masinile cetatenilor cinstiti, acei oameni care isi platesc la timp taxele datorate bugetului local. Din lipsa de spatiu, enumeram doar cateva: Poporului, Siretului, Razoare, Sucevei, Kemal Agi Amet, Dumitru Chicos, Ecaterina Teodoroiu, Oprea Haraciu, Rahovei, Tineretului, Oituz, Ibrahim Themo, Monumentului, Anton Pan, Ciocarliei, Cocorilor, Porumbeilor, Berzei, 6 martie, Dropiilor, Cameliilor, Stefan cel Mare. Dupa ce am am reusit sa ne salvam masina din adevaratele transee de pe strazi, ne-am gandit sa vizitam citeva sevice-uri auto din oras si nu am fost mirati ca cele mai frecvente reparatii erau legate de sistemul de directie al masinilor. Nestiind ce sa le raspundem cititorilor, am pus intrebari, in numele lor, la Directia de Gospodarire Comunala (DGC) Medgidia.

Pentru ca directorul Irina Barzan a preferat sa isi conduca masina pe drumuri mai bune (am aflat ca e plecata din oras, intr-o delegatie) singura persoana cu care am putut sa vorbim a fost inginerul George Vicol. Pe langa multe scuze si argumente de genul nu e de competenta meardquo; , nu stiu ce sa va spun”, a reusit sa ne dea si niste raspunsuri si anume ca s-au asfaltat strazile Decebal, Tudor Vladimirescu, Industriei, Republicii, insa in anul...2002, reprezentand cea mai mare asfaltarerdquo;. De atunci, DGC se poate laudardquo; numai cu...plombe”, garantate numai sase luni. De vina este, fireste, lipsa banilor (eterna scuza). Ca dovada, Vicol ne-a declarat ca in 2006 s-au turnat doar 1000 de tone de asfalt, din 3200 cat era preconizat. Primarul municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu, are insa o alta explicatie: lucrarile de conectare a locuintelor la reteaua de gaze.

Argumentul domnului primar este corect, caci abia dupa ce se vor termina aceste lucrari, vom putea sa asfaltam strazilerdquo;. Pana atunci, reprezentantul DGC ne-a recomandat sa speram ca se va reusi plombarea unui numar cat mai mare de gropirdquo;.

Sebastian Tarcea

Album foto

 • Articole din editia din data de 1 Noiembrie 2006

 • "Scoala dintre canale" la standarde ocidentale

  Reportaje
 • SPORTIVII DIN CERNAVODA LA LOC DE CINSTE

  Reportaje
 • Gigacaloria la Cernavoda ramane la acelasi pret ca anul trecut: 697.000 de lei vechi

  Reportaje
 • Seminar adresat oamenilor de afaceri, autoritatilor publice locale, asociatiilor profesionale si patronale la Cernavoda

  Reportaje
 • COMUNITATEA AROMĀNA TRECUT SI PREZENT

  Reportaje
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medgidienii sunt nemultumiti de actuala conducere a Primariei

  Reportaje
 • Zilele Medgidiei - atac la buzunarele participantilor

  Reportaje
 • PSD vrea sa dea alocatie de 200 lei pana la majorat

  Reportaje
 • Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi de 85% din venituri

  Reportaje
 • Platile directe catre fermieri dupa 20 februarie

  Reportaje
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771