Noi blocuri de locuinte in orasul Harsova

Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

In urma hotararii de Guvern 719/2016 prin care s-a aprobat programul de construire a locuintelor de serviciu, in orasul Harsova se vor demara demersurile pentru construirea a doua blocuri: unul de locuinte de serviciu iar unul de locuinte pentru tineri.

Constructiile se vor ridica in zona de nord a orasului, unde au fost concesionate loturi de pamant pentru construirea locuintelor. In acest cartier aflat in dezvoltare, autoritatile locale din orasul Harsova, au demarat un proiect in colaborare cu S.C. R.A.J.A. S.A.. Lucrarea presupune introducerea sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare, amenajarea drumului de acces urmand ca mai apoi sa se realizeze si iluminatul. Administratia locala a primit suma de 250.000 de lei de la Consiliul Judetean Constanta, fonduri ce se vor folosi pentru dezvoltarea orasului Harsova.
La ultima sedinta de Consiliu Local s-a aprobat hotararea privind inchirierea, prin licitatie publica a spatiului reprezentat de Centrul de ingrijire a batranilor din orasul Harsova. In urma finalizarii licitatiei se vor crea noi locuri de munca. In caietul de sarcini s-a specificat ca personalul angajat sa fie ales dintre locuitorii orasului. La un procent de ocupare a centrului de 60-70%, vor fi disponibile aproximativ 12 locuri de munca.
Conducerea orasului Harsova s-a implicat si intr-un proiect privind dezvoltarea si modernizarea iluminatului public. S-au montat lampi cu leduri de 54 W, care au repartitia fluxului luminos pe o raza mai mare iar fasciculul de lumina este dispersat in forma fluture. In prezent s-au montat demonstrativ 25 de lampi: sapte pe strada Plantelor (DN2A), iar celelalte in centrul orasului, zone in care circulatia este mai intensa; urmand montarea lampilor si pe ceilalti stalpii de iluminat din oras. Lampile au garantie de mentenanta timp de 36 de luni, iar plata investitiei se va face treptat in decursul a trei ani. Prin montarea acestor lampi se vor economisi bani la bugetul local.

Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • Podetele din Parcul Tabacarie vor fi reabilitate!

  Administratie locala
 • O avere de care ne batem joc! Ruine in loc de turism si milioane de euro

  Administratie locala
 • Proiect de extindere a sediului administrativ Saraiu

  Administratie locala
 • Biblioteca pentru cetatenii comunei Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Noi blocuri de locuinte in orasul Harsova

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771