Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

26 Octombrie 2016, Mirela Ionita

Educatie

In prezent, pana la deschiderea gradinitei, piticii din localitatea Cerchezu participa la orele de curs ce se desfasoara in doua sali de clasa situate in spatele dispensarului, in aceeasi cladire in care functioneaza si acesta.

Conducerea Primariei ne-a marturisit ca in ceea ce priveste gradinita din Cerchezu, s-a finalizat lucrarea de construire a acesteia. Primaria a asigurat terenul pe care este situata gradinita iar Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Constanta a fost responsabil de construirea unitatii. Cladirea a fost izolata termic, tencuita, finisata la exterior, s-au realizat lucrari de zugravire si s-au montat termopane. De aceste lucrari s-a ocupat Primaria si tot aceasta urmeaza sa asigure modernizarea cladirii prin dotarile interioare, achizitionarea centralei termice, imprejmuirea curtii, amenajarea unor spatii de joaca, parcare. Mobilierul a fost achizitionat de catre ISJ Constanta si va fi montat de catre primarie la finalizarea intregii lucrari pentru ca acesta sa nu se deterioreze.
Cladirea cuprinde doua sali de clasa, doua grupuri sanitare, cancelarie, doua grupuri sanitare pentru cadrele didactice, sala de mese si o sala pentru activitati interactive. La finalizarea lucrarilor, unitatea va functiona ca si gradinita cu program normal. Aceasta investitie pentru prichindeii din comuna Cerchezu se realizeaza cu fonduri de la Banca Mondiala.
Edilul Stefan Chelaru, ne-a asigurat ca s-au achizitionat lemne si carbuni pentru unitatile scoalare: Scoala Gimnaziala I-VIII din Cerchezu, Scoala primara I-IV din Viroaga, gradinita din Cascioarele.
In alta ordine de idei, referindu-ne la infrastructura rutiera si la lucrarile de modernizare a acesteia, seful administratiei locale din comuna Cerchezu, a declarat pentru ziarul nostru ca lucrarie de asfaltare a drumului de la Magura sunt realizate in proportie de 80% si continua in functie de conditiile meteorologice.Articole din editia din data de 26 Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Educatie
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Educatie
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Educatie
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Educatie
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Copiii din Tuzla participă la activități în cadrul programului aȘcoala Altfela

  Educatie
 • Elevii Școlii Gimnaziale și preșcolarii din Dumbrăveni implicați în campania de ecologizare a comunei

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771