Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

La inceputul lunii octombrie, Primaria comunei Baraganu a fost instiintata de Administratia Judeteana a Finantelor Publice, ca Ministerul Fondurilor Europene a intocmit titluri de creanta ce au devenit executorii cu privire la restituirea fondurilor primite pentru proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu".
Primaria Baraganu a semnat contractul de finantare nr. 45RES/14.08.2013, pentru proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu" cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, in numele si pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
In judetul Constanta alte cinci primarii au implementat proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica". Este vorba despre primariile: Crucea, Ghindaresti, Ion Corvin, Deleni si Adamclisi.
In urma unui control privind proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu" efectuat de Organismul Intermediar pentru Energie (OIE), s-a fost intocmit un proces verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. In procesul verbal intocmit, comisia precizeaza ca: documentatia de atribuire nu descrie clar obiectul achizitiei, iar cheltuiala reprezentata de utilaje tehnologice si instalatii nu respecta contractul de finantare. Tot aceasta comisie mentioneaza in procesul verbal ca intre data vizitei de monitorizare si data verificarii pe teren a sesizarii de neregula, beneficiarul a vopsit utilajele, fapt ce a facut imposibila verificarea cu privire la existenta petelor de rugina. Echipa de control a mai consemnat ca utilajele nu erau marcate cu placute de conformitate CE, nu erau insotite de declaratiile de conformitate intocmite conform prevederilor legale.
Edilul comunei Baraganu ne-a informat ca nicio alta echipa de control nu s-a deplasat pe teren, la locul unde sunt amplasate eoliana si statia de biogaz, pentru a verifica cele consemnate in raport.
Adminitratia locala a comunei Baraganu, nu este de acord cu ceea ce a precizat echipa de control in cadrul procesului verbal si considera dezamagitor faptul ca, la finalul realizarii lucrarilor s-au constatat abateri de la prevederile legislatiei nationale privind achizitiile publice desi in prealabil reprezentantii OIE nu au identificat incalcarea acestor prevederi sau a contractului de finantare nerambursabila.
Autoritatile locale Baraganu doresc ca Organismul Intermediar pentru Energie sa constate lipsa abaterilor si faptul ca procedura de atribuire a contractului s-a derulat conform legislatiei achizitiilor publice aflata in vigoare la acea data.
Administratia locala Baraganu s-a implicat si a demarat proiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica pentru comuna Baraganu" cu scopul de a beneficia de reduceri semnificative la utilitatile publice. Autoritatile locale din comuna Baraganu doresc clarificarea acestor neconcordante si spera sa se poata baza in continuare pe sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, din dorinta de a demara si alte proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei si cresterea gradului de civilizatie in comuna Baraganu.

Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Administratie locala
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Administratie locala
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Administratie locala
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Administratie locala
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771