Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

26 Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Deoarece numarul copiilor din orasul Negru Voda este in crestere, seful administratiei locale, ia masuri pentru crearea spatiul necesar celor ce doresc sa invete. Atat in cadrul unitatilor scolare, cat si timpul liber administratia locala doreste sa le ofere copiilor conditii de siguranta pentru a-si desfasura activitatile cu placere.

Edilul orasului Negru Voda, ne-a marturisit ca in prezent se lucreaza la documentatia privind Scoala din localitatea Darabani, cu clasele I-VIII, proiect ce vizeaza reabilitarea, modernizarea si extinderea unitatii scolare. Aceasta lucrare se va realiza cu fonduri de la Uniunea Europeana.
"Sunt multi copii in orasul Negru Voda. In total sunt aproximativ 900 de copii in localitatile: Darabani, Negru Voda, Vilcele. Din punct de vedere demografic stam foarte bine", a declarat edilul Petre Urziceanu.
In alta ordine de idei, potrivit edilului Petre Urziceanu, in ceea ce priveste proiectul ce vizeaza amenajarea de spatii verzi, mai exact a doua parcuri in orasul Negru Voda, saptamana trecuta s-a prezentat o comisie de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. In urma analizei realizate de comisie, acest proiect obtine avizele necesare pentru demararea lucrarilor. Va urma o publicatie, iar dupa 5 zile se va depune Proiectul la Programul Operational Regional (Regio).
Discutand despre modalitatea de petrecere a timpului liber in orasul Negru Voda, dar si despre siguranta cetatenilor, o alta problema ce se afla pe lista de prioritati a edilului era reprezentata de problema cainilor fara stapan din orasul Negru Voda. In acest scop, Primaria a identificat terenul pe care sa se infiinteze adaposturile pentru acestia. Acest teren prezinta sistem de alimentare cu apa potabila, conditie pe care trebuia sa o intruneasca terenul pentru a fi folosit. Pe terenul fostului C.A.P., teren situat spre Darabani, Asociatia pentru protectia animalelor va construi o platforma betonata, pe care o vor imprejmui si vor amenaja custile pentru caini.
In paralel cu toate aceste actiuni, prin dispozitia Apelor Romane, autoritatile locale Negru Voda au demarat inventarierea fantanilor din oras. Doar in satul Darabani s-au numarat 19 fantani. Unele dintre acestea au apa iar altele au secat. Pentru toate acestea, autoritatile locale vor demara lucrari de confectionare a unor capace. Acestea vor fi realizate din beton, pentru a nu putea fi mutate. Aceste lucrari sunt demarate cu scopul de a conserva fantanile.

Articole din editia din data de 26 Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Administratie locala
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Administratie locala
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Administratie locala
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Administratie locala
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771