Taranii Dobrogeni au oferit orasenilor o zi de neuitat

Octombrie 2016, Radu Petric

Social

Duminica, 23 octombrie, comunitatea virtuala a taranilor dobrogeni a organizat o petrecere taraneasca la ferma "La Maci", situata in apropierea localitatii Ciocirlia de Sus.

Comunitatea Virtuala a Taranilor Dobrogeni s-a reunit la ferma "La Maci", unde Ioana Morosanu, fondatoarea comunitatii, alaturi de echipa organizatorica a Taranilor Dobrogeni si de gazda evenimentului, ferma "La Maci" au pregatit o petrecere taraneasca pentru orasenii cu dor de bunici si bucate alese, traditionale si naturale, pentru copiii curiosi sa traiasca jocurile unei copilarii la tara, plimbari cu caruta trasa de cai, trasul cu arcul, labirint de paie. A fost si o mica expozitie de animale si pasari de curte, care cu siguranta a incantat publicul de la mic la mare.
La Serbarea Taranilor Dobrogeni au participat si producatori de bunataturi de toamna, din gradina si ograda, care au adus spre degustare si achizitionare branza de la Capritele Dianei, miere certificata ecologic de la Fananele, fructe si sucuri de fructe de la Scarisoreanu, legume de la Lanurile, midii de la Navodari, pastrame si carnuri afumate de la Ovidiu, bere nefiltrata de la Sibioara, turte de la Horia, conserve, dulceturi si prajituri de la Constanta si bineinteles produsele fermei "La Maci". Nu au lipsit gratarele incinse, berbecuti si purcei la protap, fasole cu ciolan la pirostrii, must si vin din belsug.
Muzica si horele din batatura fermei "La Maci" au fost intretinute de artistii Marius Cristel Marin, Carneala Elena, Cristiana Rosca, Nicolae Pavel, Luana Tudorache si ansamblurile Reabinuska, Sfitilina din Visina, Luminitele Dobrogene.
Serbarea Taranilor Dobrogeni a fost un eveniment organizat de Taranii Dobrogeni si Ferma "La Maci".
Iata ce au afirmat organizatorii evenimentului: "Ne bucuram nespus ca Serbarea Taranilor Dobrogeni de duminica a provocat atat entuziasm, bucurie, speranta dar si critici si cand afirmam ca "ne bucuram" ne referim la echipa organizatorica ce a stat in spatele acestui eveniment si care, cu siguranta va mai organiza nenumarate evenimente pline de savoare. Sa incepemIoana Morosanu, Laura Stroe, Claudiu Morosanu, Ciprian Stroe, Iurgen Abibula din partea Taranilor Dobrogeni, Claudia Burcea si Mircea Burcea, gazdele serbarii de la ferma "La Maci", la care s-au alaturat familiile tuturor, prieteni si cunostinte, care cum a putut si cu ce a putut sa sustina evenimentul. Desi nu suntem interesati de publicitate, trebuie sa stiti ca o mana de oameni pasionati, "nebuni", citadu-i pe altii, au trudit, au dat din timpul si energia lor, au pus la bataie economiile lor pentru a realiza aceasta serbare taraneasca. Serbarea Taranilor Dobrogeni nu a fost organizata de un mare sponsor, de vreun politician, de vreun Consiliu Local sau vreo Primarie ci de cativa oameni, voluntari care au dorit sa ofere o zi la tara, o zi de sarbatoare cu muzica si dansuri traditionale, jocuri pentru cei mici ca pe vremuri, caruta trasa de cai, animalute de ograda, paie si colb de campnu betoane, parcari de la mall, privit de pe balcoane sau meniuri de la fast food. Nu a fost un targ de produse traditionale, nu a fost festival, nu a fost reclama pentru ceva anumepur si simplu, asa cum era anuntat si in afisul evenimentului, a fost o serbare, o posibilitate de socializare reala, dincolo de retele virtuale. Au fost prezenti si cativa gospodari, nu mari producatori, cu ce aveau oamenii in batatura lor. Sa fiti mandri dragii nostri Tarani Dobrogeni caci ieri ati insemnat o fila in istoria contemporana a Dobrogei!"
Material realizat de Laura StroeAlbum foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Social
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Social
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Social
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Social
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771