Valorificarea atractiilor turistice in orasul Eforie prin reabilitare si modernizare

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Proiectul de investitii demarat de autoritatile locale Eforie vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitatile din corpul drumului, iluminatul public si dotarile in zona bulevardului Tudor Vladimirescu si strada Marii Eforie Nord in scopul accesibilizarii principalelor obiective turistice naturale. Prin acest proiect se vor amplifica numarul locurilor de munca si a numarului de turisti in zona vizata.

In prezent, proiectul de investitii "Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de utilitate publica pentru valorificarea atractiilor turistice in orasul Eforie", este in etapa de elaborare a studiului de fezabilitate, obtinerea Certificatului de Urbanism si obtinerea avizelor necesare. Investitia propusa este inclusa in "Strategia privind dezvoltarea durabila a Orasului Eforie, judetul Constanta 2014-2020", Axa prioritara 7 Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului.
"Realizarea investitiei este necesara deoarece atat bulevardul Tudor Vladimirescu cat si strada Marii reprezinta principalele cai de acces in zona turistica si balneoclimaterica a statiunii Eforie Nord. Ambele strazi se afla intr-o stare de degradare avansata, improprie utilizarii intr-o statiune turistica, fiind afectate in ultima perioada de lucrarile de modernizare a retelelor de utilitate publica", a precizat edilul Robert Nicolae Serban.
Prezentul proiect este complementar si pune in valoare investitia "Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica Lacul Belona". In perioada sezonului estival, modernizarea celor doua strazi va asigura descongestionarea traficului auto in zona de acces catre obiectele turistice adiacente.
Cei ce vor beneficia de implementarea acestui proiect sunt: Primaria orasului Eforie - ca solicitant si beneficiar direct al proiectului, vizitatorii si turistii romani si straini care vor fi atrasi prin infrastructura modernizata, mediul de afaceri din Orasul Eforie, comunitatea locala, prin cresterea economica a zonei, cresterea numarului de vizitatori si implicit a numarului de sosiri/innoptari in structurile de cazare existente in orasul Eforie, cresterea numarului de angajati in statiune.
Pentru obtinerea rezultatelor dorite, autoritatile locale vor avea in vedere urmatorii indicatori: suprafata spatiilor deschise reabilitate in statiunea turistica, cresterea numarului preconizat de vizite pe an la obiectivele de patrimoniu cultural si natural si la atractiile care beneficiaza de sprijin, numarul mediu de salariati in statiunile turistice, lungimea infrastructurii rutiere si a utilitatilor din corpul drumului, lungimea pistei de biciclete construite, lungimea sistemului de iluminat public, lungimea trotuarelor, aleilor, traseelor pietonale modernizate sau realizate, suprafata de spatiu verde amenajata.
Durata de implementare a proiectului este estimata la 36 luni, iar valoarea totala a proiectului "Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de utilitate publica pentru valorificarea atractiilor turistice in orasul Eforie" este de aproximativ 4,5 milioane euro.
Bugetul proiectului este asigurat de sursele de finantare ale proiectului reprezentate de urmatoarele procente: 85% din valoarea eligibila a proiectului din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), 13% din valoarea eligibila a proiectului din Bugetul de stat si 2% din valoarea eligibila a proiectului reprezinta rata de cofinantare a Primariei Orasului Eforie.


Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Administratie locala
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Administratie locala
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Administratie locala
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Administratie locala
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia Sfântului Nicolae

  Administratie locala
 • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța

  Administratie locala
 • Proiecte importante pe agenda de lucru a primarului Cristian Telehoi

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni au ales viceprimarul comunei

  Administratie locala
 • Ștefania Cealera: „Oamenii m-au ales pentru ca au încredere în mine”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771