Social

Sarbatoarea „Ziua Comunei” in familia Saraiu

Pentru ca mereu atunci cand este sarbatoare in lumea crestina, este sarbatoare si in comuna Saraiu, oamenii au imbracat hainele cu grija alese si s-au adunat cu multa bucurie in suflet pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce le ofera, pentru a uita de grijile ce ii apasa si pentru a petrece alaturi de edilul comunei, Dorinela Irimia.
Asa cum se obisnuieste inca din anul 2012, si anul acesta in ziua de 15 octombrie, edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, a tinut mortis ca la ora 13:00 toti locuitorii comunei sa sarbatoresca cu sufletele deschise, dincolo de probleme „Ziua Comunei”, zi dedicata Preacuvioasei Paraschiva, ocrotitoarea si sprijinul spiritual al intregii comunitati.
„A fost un an greu, ca fiecare in parte de altfel, dar a fost un an in care am inteles ca eforturile mele sustinute de ajutorul de necontestat al echipei cu care, acum patru ani am pornit la drum, a fost inteles si apreciat la justa lui valoare si, profit de acesta zi minunata din viata comunei noastre sa va multumesc, inca o data, pentru increderea acordata”, a spus Dorinela Irimia in cuvantul de deschidere al evenimentului.
Familia Saraiu le-a multumit invitatilor pentru faptul ca au fost alaturi in aceste clipe in care sarbatoarea se simte in orice colt al comunei dar si in sufletul celor prezenti. Invitatii prezenti la acest minunat eveniment au fost: presedintele Consiliului Judetean Constanta Horia Tutuianu, primari ai comunelor din judetul Constanta: Niculae Stan primarul comunei Pecineaga si Tudorel Gurgu primarul comunei Ciobanu, dar si senatori Nicolae Moga si Dorel Onaca. Printre invitati s-a mai numarat si Robert Turcescu – viitor candidat al PMP pentru functia de deputat de Constanta.
Invitatii au fost intampinati, asa cum se cuvine la romani, cu paine si sare oferite de catre doi tineri din comuna, imbracati in straie populare, pe muzica fanfarei. La acesta zi de sarbatoare a fost nelipsita prezenta preotilor din comuna: Parintele Plesa Dan Nicolae, Parintele Miu Mihai si Parintele Vranceanu Cosmin care au oficiat slujba pentru a-i multumi lui Dumnezeu pentru cele primite.
Urandu-le bun venit, senatorul Dorel Onaca si-a cautat cuvintele potrivite pentru a putea sa isi exprime aprecierea pentru aceasta comuna si pentru autoritatile locale. Prezent pentru prima data in aceasta comuna a marturisit ca este incantat de felul in care arata comuna prin faptul ca inca de la intrare pe partea dreapta stadionul arata foarte frumos, pe stinga dispensarul modern, si drumul se continua cu realizari deosebite. Senatorul a declarat ca aceasta comuna reprezinta un exemplu demn de urmat pentru intreaga tara. Dupa discurs, senatorul Dorel Onaca impreuna cu invitatii a dorit sa mearga la biserica din localitatea Saraiu, recent reabilitata apreciind contributia si sprijinul edilului Dorinela Irimia. Oaspetii au vizitat piata agroalimentara din Saraiu pregatita de acesta sarbatoare sateasca cu bogatia roadelor de toamna, unde au fost fost intampinati in straie populare traditionale cu paine si sare, placinte dobrogene, etc.
Mandra de locuitorii comunei, putini la numar, „o mana de oameni”, dar ambitiosi si harnici, Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu le marturiseste oamenilor ca se afla la jumatatea drumului, in ce priveste ceea ce si-a propus sa realizeze pentru aceasta comuna si in special pentru oamenii minunati alaturi de care convietuieste.
„Este de prisos sa enumeram acum ceea ce munca noastra a rodit cu prisosinta. Ne defineste imaginea, ne defineste frumosul si ne innobileaza pe noi ca oameni. Avem sufletele deschise si o inima care poate cuprinde un intreg univers, de aceea nu vreau sa folosesc cuvinte”, a marturisit cu modestie edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.
Toti invitatii au primit insigna aniversarii zilei Saraiu, iar dintre acestia, au primit cheia comunei Saraiu, Dorel Onaca si Horia Tutuianu. Edilul Dorinela Irimia le-a mai inmanat celor invitati si agende, pixuri, statuiete si mapele in care s-a realizat prezentarea comunei Saraiu si a locuitorilor minunati ai acesteia.
Cu sufletul impacat de ceea ce se petrece in comuna si cu inima plina de bucuria si puterea acestei zile, Dorinela Irimia i-a invitat pe toti cei prezenti la hora de sarbatoare a familiei Saraiu. Edilul isi doreste ca locuitorii sa se bucure pe deplin de aceste clipe minunate de fericire, multumire si voie buna, care sa acopere grijile nenumarate ce lasa urme atat pe chip cat si in suflet.
„De acum nimic nu ne mai opreste sa lasam deoparte grijile campului si ale gospodariilor si sa dam frau liber bucuriei. La multi ani, Saraiu, de ziua noastra! La multi ani noua, familiei Saraiu, la toti anii in belsug si voie buna”, le-a urat cetatenilor, Dorinela Irimia, in incheierea discursului.
Dupa festivitate toti cei prezenti au putut ciocni un pahar de sampanie si au fost invitati sa serveasca din cele pregatite cu sprijinul Primariei, al Consiliului Local si al sponsorilor. Masa a fost pregatita atat pentru adulti cat si pentru cei mici care s-au jucat si s-au bucrat de baloanele colorate si de dulciuri.
Spectacolul a debutat cu melodiile interpretate de fanfara „Muzica Apelor”. Dupa aceasta interpretare a urmat o suita de jocuri populare din diferite zone ale Romaniei: Dobrogea, Moldova Oltenia, cu solisti vocali de muzica populara si solisti instrumentisti la acordeon si nai.
Uitand de grijile cotidiene toti locuitorii din comuna Saraiu dar si din imprejurimi au participat la spectacolul artistic minunat. Prinzandu-se in hora au jucat sarbe si alte dansuri populoare alaturi de edilul comunei, Dorinela Irimia, invitati si artisti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*