Au inceput lucrarile de construire a casei mortuare din Gradina

19 Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Autoritatile locale au demarat lucrarile de construire a casei mortuare in localitatea Gradina, pentru a fi pregatiti privind respectarea noilor legi funerare.

"S-au obtinut toate avizele, am luat autorizatia de construire si s-a dat ordin de incepere a lucrarilor. S-a realizat procedura de achizitie prin Societatea pentru Excelenta in Administratia Publica (SEAP), societatea care a castigat licitatia a demarat lucrarile", a declarat edilul comunei Gradina, Gabriela Iacobici.
Casa mortuara va cuprinde o camera unde vor fi depuse persoanele raposate, sala de praznic, bucatarie si grupuri sanitare. In total capela mortuara are o suprafata de 180 de metri patrati. Aceasta este amplasata in incinta cimitirului, vis-a-vis de biserica ortodoxa cu hramul Sfanta Paraschiva. Termenul de realizare a lucrarii conform contractului este de 24 de luni, iar investitia se realizeaza cu fonduri de la bugetul local.
Aceasta casa mortuara va fi la dispozitia locuitorilor din comuna Gradina. In acest sens se va stabili o taxa prin hotarare de Consiliu Local, suma ce va fi folosita pentru plata utilitatilor necesare, curatenie si intretinere.
Trecand la religia musulmana, lucrarea privind construirea noii geamii se apropie de final. In prezent se lucreaza la acoperis, se monteaza tigla iar apoi se va lucra la interior si exterior in ceea ce priveste detaliile si finisajele. Acest nou lacas de cult nu este prea mare, deoarece nu sunt multe persoane de etnie musulmana, in localitatea Gradina locuind aproximativ 30 de familii de musulmani.
Sprijinul si finantarea pentru realizarea acestei lucrari vin din partea reprezentantilor musulmanilor din comuna, a Consului general al Republicii Turcia la Constanta, a oficialitatilor si oamenilor de afaceri din Turcia sau a celor de etnie turca din judetul Constanta. Lucrarile vor continua in functie de conditiile meteorologice si de fonduri. Se doreste ca pana in vara sa se realizeze inaugurarea geamiei.
In alta ordine de idei, in ziua de mare sarbatoare din 14 octombrie, s-a sarbatorit si hramul bisericii crestin-ortodoxe din localitatea Gradina ce poarta numele Sfintei Paraschiva a carui praznuire s-a tinut in aceasta zi. La hramul bisericii au participat locuitorii comunei alaturi de preotul paroh Florin Carabuz si de edilul Gabriela Iacobici. Pentru aceasta zi s-au pregatit aproximativ 300 de pachete si in jur de 1200 de sarmale.

Album foto

 • Articole din editia din data de 19 Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771