Autoritatile locale lucreaza pentru dezvoltarea si modernizarea orasului Negru Voda

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala Negru Voda lucreaza cu spor la proiectele demarate, reusind sa atraga fonduri sau sa se foloseasca de cele proprii pentru a obtine rezultatele dorite. Conducerea Primariei urmareste si pune in aplicare strategia de dezvoltare a orasului din punct de vedere socio-cultural, educational sau din punct de vedere al infrastructurii.

Autoritatile locale au in vedere proiectul de reabilitare, extindere si modernizare a Caminului Cultural din satul Darabani. Acesta a fost aprobat si finantat prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Lucrarea va avea o valoare de aproximativ 16 miliarde lei vechi.
"Acum doua saptamani am fost informati de cei de la Compania Nationala de Investitii (C.N.I.) ca s-a aprobat finantarea proiectului. Luni, 26 septembrie am fost la C.N.I. sa semnam contractul. S-au obtinut toate avizele necesare urmand intocmirea proiectului tehnic", a declarat primarul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu.
Conducerea Primariei Negru Voda doreste sa investeasca si in educatie si invatamant. Vineri, 23 septembrie in cadrul sedintei de Consiliu Local s-a introdus si aprobat pe lista de investitii lucrarea de reabilitare a Liceului Teoretic Negru Voda si a Scolii Gimnaziale cu clasele I-VIII din satul Darabani. Se va realiza studiul de fezabilitate, cadastru si intabulare pentru a putea demara lucrarile de reabilitare a unitatilor de invatamant.
In ceea ce priveste proiectul de extinderea a retelei de gaz in cartierul nou din orasul Negru Voda, edilul Petre Urziceanu a declarat ca: "Joi, 22 septembrie s-au achizitionat materialele, iar in cel mai scurt timp vom demara lucrarile de realizare a investitiei".
Autoritatea locala a realizat un proiect de extindere a retelei de gaz pe o distanta de 1700 metri liniari in parteneriat cu S.C. ENGIE S.A. (Congaz). Extinderea se va realiza in partea de nord-vest a localitatii si va deservi cartierul nou de case si agentii comerciali din zona. Lucrarea va fi executata in regim propriu cu fonduri de la bugetul local.
In alta ordine de idei, conducerea Primariei Negru Voda ne-a marturisit ca o problema cu care se confrunta autoritatile locale ale orasului, a carui solutionare este urgenta, este reprezentata de situatia cainilor comunitari.
"Dorim construirea unui adapost pentru cainii fara stapan, ce se plimba liberi pe strazile orasului iar cresterea numarului acestora ar putea pune in pericol siguranta cetatenilor. Prin colaborare cu Asociatia pentru Protectia Animalelor vom identifica un teren potrivit pentru realizarea unei forme de construire a adapostului", a mai declarat edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Raed Arafat vorbeste despre un proiect care vizeaza pregatirea a doua spitale pentru cutremur

  Administratie locala
 • Afgan ascuns sub un camion, descoperit in punctul de frontiera de la Negru Voda

  Administratie locala
 • Elevii din Mangalia pot obtine burse ca sa studieze in SUA

  Administratie locala
 • Lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Topraisar continua in ritm alert

  Administratie locala
 • Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771