Prevenirea accidentelor rutiere in comuna Tuzla

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Conducerea Primariei Tuzla a demarat lucrari privind siguranta cetatenilor din comuna. Pentru pietoni, administratia locala lucreaza in ritm alert la amenajarea trotuarelor, iar pentru conducatorii de automobile se vor monta indicatoare ce au ca scop limitarea accidentelor rutiere.
Autoritatile locale Tuzla au demarat lucrarile de amenajare a trotuarelor. Lucrarile au inceput pe strada Farului, strada ce a fost asfaltata si continua si pe strada Teilor. Se monteaza pavele pe partea dreapta a drumului national DN39, partea dinspre mare, cealalta parte a drumului dinspre Topraisar avand trotuare.
"Suntem la faza de achizitionare si montare a indicatoarelor de semnalizare rutiera. S-a analizat cauza accidentelor rutiere si s-a constatat ca strazile paralele cu drumul national sunt foarte lungi iar conducatorii automobilelor se deplaseaza cu viteza mare", a declarat Taner Resit, primarul comunei Tuzla.
S-a realizat o inspectie si o analiza a drumurilor cu ajutorul inspectorului de la Politia Locala. In urma acestei actiuni s-a intocmit necesarul de indicatoare rutiere. Vor fi achizitionate indicatoare precum: stop, drum cu prioritate, acces interzis si cedeaza trecerea. Acestea se vor monta pe lungimea a cinci strazi din localitatea Tuzla: Costinesti, Lalelelor, Farului, Mecanizarii si Aviatorilor.
In cadrul sedintei ce a avut loc luni, 26 septembrie, pe ordinea de zi s-a discutat si despre semnalizatoarele rutiere cu limitatoare de viteza ce trebuie montate pe strazile paralele drumului national.
Administratia locala, este ingrijorata de numarul mare al accidentelor si doreste prevenirea acestora. In acest sens, autoritatile locale vor demara lucrari de montare a unei balustrade in dreptul scolii si a celor doua gradinite. Investitia se va realiza cu fonduri de la bugetul local.
"Balustrada va fi montata pe toata lungimea unitatilor de invatamant, cu o inaltime de aproximativ un metru, pe care copii sa nu o poata sari. Aceasta are scopul de a-i obliga pe elevi sa traverseze doar pe trecerea de pietoni", a mai declarat edilul Taner Resit.
Tot in cadrul sedintei de consiliu s-a discutat despre realizarea a doua parcari, una la scoala si una vis-a-vis de intersectia dintre drumul national si strada Farului, aici fiind pozitionate si trei magazine de unde locuitorii Tuzlei se aprovizioneaza: minimarket, complex comercial si un centru de comercializare a instalatiilor in constructii. Fiecare parcare va avea cate 20 de locuri iar investitia se va realiza din fonduri proprii.
Tot in ceea ce priveste infrastructura din comuna Tuzla, administratia locala lucreaza la o strategie de dezvoltare a acesteia. In acest scop s-a depus documntatia pentru introducerea sistemului de canalizare urmand sa se obtina si avizele.


Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Raed Arafat vorbeste despre un proiect care vizeaza pregatirea a doua spitale pentru cutremur

  Administratie locala
 • Afgan ascuns sub un camion, descoperit in punctul de frontiera de la Negru Voda

  Administratie locala
 • Elevii din Mangalia pot obtine burse ca sa studieze in SUA

  Administratie locala
 • Lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Topraisar continua in ritm alert

  Administratie locala
 • Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771