Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Educatie

Luni, 12 septembrie a reprezentat prima zi din anul scolar marcat de festivitatea de deschidere. Tot in acesta zi, dupa festivitatea in care elevii se acomodeaza cu inceperea noului an scolar, actiunea s-a mutat la monumentul eroilor din Ostrov pentru a participa la evenimentul aniversar prilejuit de implinirea a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Razboiul Mondial. La monument s-au depus coroane iar copii au sustinut un program artistic. La eveniment au participat primarul Niculae Dragomir, consilieri locali dar si veteranii de razboi.

In data de 12 septembrie 2016, la ora 12:00, elevii si cadrele didactice ale Liceului "Regele Carol I" Ostrov au aniversat cei 100 de ani care s-au implinit de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, 14/27 august 1916. In acest scop, acestia dar si cetateni ai comunei Ostrov s-au adunat la Monumentul Eroilor din centrul localitatii, acolo unde sunt mentionate numele celor care s-au jertfit pentru Tara in ceea ce s-a numit pentru o vreme Marele Razboi.
La acest eveniment au participat ca invitati primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, parinti, elevi si cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr.1 Galita. Elevii de la Liceul "Regele Carol I" Ostrov coordonati de profesor Mardare Nicoleta si profesor Tapalan Daniel au prezentat un program artistic, iar profesor de istorie Ivanov Mioara a vorbit despre importanta acestui eveniment in, si pentru istoria romanilor.
Acest moment aniversar a reprezentat punctul de plecare al Proiectului educational dedicat participarii Romaniei la Primul Razboi Mondial si care se va desfasura pe parcursul anului scolar 2016-2017 la Liceul "Regele Carol I" Ostrov.
Proiectul ce cuprinde activitati de istorie, literatura, arta, cinematografie, politica se bucura de implicarea celor doi directori ai institutiei de invatamant - profesor Duda Monica si profesor Constantin Florica si de coordonarea profesorilor: Ivanov Mioara, Stoica Irina, Adam Ana, Isache-Popa Carmen, Bleaja Daniela. In acest proiect sunt implicati elevii claselor a IV-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a Socio-Umane, a X-a Stiinte ale naturii si a XI a Stiinte ale naturii iar parteneri sunt Scoala Gimnaziala nr. 1 Galita, Biblioteca comunala Ostrov, Consiliul Local.
Pentru noul an scolar toate institutiile de invatamant din comuna: scolile din Alamlau, Ostrov, Galita, Garlita si Esechioi, gradinitele din Ostrov, Almalau, Galita, Garlita si Esechioi dar si Liceul Carol I din Ostrov, au fost igienizate prin zugravire si vopsire. In localitatea Ostrov scoala generala cupinde clasele I-IV , iar la liceu invata elevii de la gimnaziu si clasele IX-XII. Copii s-au intors in scoli si gradinite iar altii au pasit aici pentru prima data bucurandu-se clasele luminoase, curate si infrumusetate.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Educatie
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Educatie
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Educatie
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Educatie
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771