Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

14 Septembrie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Cu forte proprii dar si cu sprijinul Consiliului Judeteam Constanta, Primaria Saligny pune in aplicare strategia de dezvoltare a comunei si continua investitiile in acest sens. Administratia locala s-a pregatit de inceperea anului scolar, iar in paralel lucreaza la modernizarea infrastructurii ce ofera comunei o evolutie deosebita. Conducerea Primariei Saligny, in tot acest timp, nu a uitat nici de viata sportiva si culturala a locuitorilor comunei.

"Lucram la proiectul pentru sala de sport. Am depus documentatia pentru obtinerea avizelor de la: Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), R.A.J.A., S.C. ENEL ENERGIE S.A." a declarat edilul comunei Saligny, Ion Beiu.
Sala va fi amplasata in curtea scolii gimnaziale din localitate, langa gradinita si va avea o suprafata de peste 200 metri patrati. Aproximativ 300 de elevi vor beneficia de aceasta sala de sport. Investitia se realizeaza cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta, pe care autoritatile locale le-au primit dar si cu fonduri de la bugetul local.
In alta ordine de idei, in comuna Saligny toate unitatile de invatamant au fost igienizate. S-au realizat lucrari de zugravire, s-au executat mici reparatii, curatenie generala si s-au obtinut avizele pentru functionare in cele doua scoli din Saligny si Stefan cel Mare dar si in cele doua gradinite din aceleasi localitati.
La deschiderea noului an scolar copii au primit rechizite din partea Consiliului Judetean Constanta. Cei 280 de copii care invata in clasele 0-VIII si gradinita au primit gratuit prin "Programul de sustinere a invatamantului prescolar si clasele 0 VIII din mediul rural al judetului Constanta 2013-2017", desfasurat de CJC, cate un ghiozdan echipat cu tot ce e necesar pentru participarea la orele de curs.
"Multumim Consiliului Judetean Constanta pentru sprijinul acordat. Acest ajutor inseamna foarte mult atat pentru noi cat si pentru familiile copiilor scolari si prescolari", a mai declarat edilul Ion Beiu.
In paralel cu investitiile privind invatamantul si viata sportiva a cetatenilor din comuna Saligny, administratia locala continua lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere. Autoritatile locale continua lucrarile de asfaltare pe strazile Scolii, Anghel Saligny si Tineretului. S-a mai asfaltat strada Bisericii.

Articole din editia din data de 14 Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Administratie locala
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Administratie locala
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Administratie locala
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771