Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Fondurile bugetelor locale in mediul rural sunt de cele mai multe ori insuficiente pentru realizarea tuturor proiectelor si investitiilor dorite pentru dezvoltarea comunelor. Insa cand forta naturii intervine intr-un mod nefavorabil, situatia devine si mai dificila, iar autoritatile locale sunt nevoite sa caute surse de finantare pentru remedierea pagubelor inregistrate.

"In data de 29 august au fost precipitatii abundente in urma carora au fost distruse doua strazi din localitatea Satu Nou. Drumurile au fost afectate pe o distanta de 1.900 metri. In acest sens s-a constituit Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta care a constatat pagubele produse", a precizat Gheorghe Chirciu, primarul comunei Oltina. In urma celor constatate autoritatile locale au instiintat Prefectura si Administratia Nationala "Apele Romane".
Pe data de 6 septembrie o comisie a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a deplasat la fata locului pentru a constata pagubele. In urma analizei situatiei, acestia vor intocmi un raport.
Pentru reabilitarea drumurilor afectate de ploile abundente se asteapta fonduri de la Consilliul Judetean Constanta. Pana la obtinerea acestor fonduri, administratia locala a intervenit pe cele doua strazi pentru remedierea pagubelor.
Tot in ceea ce priveste infrastructura comunei si reabilitarea acesteia, in prezent se continua lucrarile de inlocuire a retelei de apa din Satul Nou. S-au inlocuit 2.000 de metri liniari si au mai ramas 300 de metri liniari pentru finalizarea lucrarii.
Privind viata socio-culturala a comunei, autoritatile locale au demarat lucrari de reabilitare exterioara si interioara a Caminului Cultural din Oltina, dar si a sediului Primariei. Aceste lucrari se realizeaza cu fonduri de la bugetul local.
In alta ordine de idei, in comuna Oltina s-au realizat investitii si in ceea ce priveste invatamantul si educatia. S-au realizat lucrari de igienizare a scolilor din Oltina si Razoarele si a celor trei gradinite din aceleasi localitati. Aceste actiuni au fost demarate pentru deschiderea noului an scolar.


Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Administratie locala
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Administratie locala
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Administratie locala
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771