Deschiderea anulului scolar in cele mai bune conditii in comuna Pestera

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Educatie

Pentru data de 12 septembrie, autoritatile locale din comuna Pestera au lucrat si s-au pregatit intens pentru ca la inceputut de an scolar copiii sa aiba parte de surprize placute. Toate aceste eforturi au fost realizate pentru ca toti elevii sa invete in conditii optime. Edilul Marius Petre isi doreste ca toti copiii sa obtina rezultate deosebite, sa se dezvolte profesional si sa ajute la randul lor la dezvoltarea comunei in care au crescut.

In comuna Pestera, la deschiderea noului an scolar, aproximativ 460 de copii sunt inscrisi in institutiile de invatamant, dintre care 85 de prescolari iar restul sunt elevi. Incepand cu cei din clasa 0 pana la cei de clasa a VIII, elevii au primit cate un ghiozdan plin cu rechizite.
"Toate scolile sunt amenajate corespunzator! Fiecare copil a gasit pe banca, in prima zi de scoala, manualele si ghiozdanul cu rechizite", a declarat edilul Marius Liviu Petre.
Aceste rechizite sunt oferite de Consiliul Judetean Constanta, ce vin in sprijinul copiilor dar mai ales a parintilor ce au copiii la scoala. Reamintim ca pe data de 1 iunie, toti elevii de la clasa 0 (pregatitoare) pana la cei de clasa a VIII a, au primit uniforme scolare personalizate din partea administratiei locale.
"Toata comunitatea i-a asteaptat pe elevi cu dragoste si zambete la deschiderea noului an scolar", a marturisit edilul comunei Pestera, Marius Liviu Petre.
In comuna Pestera, toti elevii de liceu, scoala profesionala dar si facultate primesc abonamente gratuite pentru transport din partea administratiei locale.
Pana la 1 septembrie, Primaria a efectuat lucrarile de igienizare la institutiile de invatamant din comuna. Scoala din Pestera cu clasele 0-VIII si gradinita, scoala din Izvorul Mare cu clasele 0-IV, scoala din Ivrinezu Mare cu clasele 0-IV, gradinita din Ivrinezu Mic, toate aceste unitati de invatamant au fost igienizate, s-au realizat reparatiile necesare, s-a facut curatenie generala si au fost pregatite pentru deschiderea anului scolar. La initiativa lor, copiii au participat la amenajarea salilor de clasa alaturi de cadrele didactice. La scoala din Pestera s-a amenajat o toaleta pentru persoanele cu dizabilitati.
Cadrele didactice ce predau la scolile si gradinitele din comuna Pestera sunt calificate si aproximativ 80% sunt titulare. In acest an scolar exista un cadru didactic de limba engleza care provine din randul elevilor absolventi ai scolii din Pestera.
Anul scolar doar ce a inceput, insa pentru ca vine sezonul rece au fost achizitionate lemnele, 100 de tone si 40 tone de carbuni pentru incalzirea institutiilor de invatamant.
Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Educatie
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Educatie
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Educatie
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Educatie
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771