Dezvoltarea comunei Mihai Viteazu prin investitii si implicare

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala Mihai Viteazu investeste in dezvoltarea infrastructurii si a invatamantului, totul cu scopul de a dezvolta in continuare comuna si de a face in asa fel incat oamenilor care traiesc aici sa le fie viata mai usoara.

Autoritatile locale lucreaza in continuarea la proiectele ce au in vedere infrastructura dar si institutiile de invatamant din comuna.
In ceea ce priveste infrastructura rutiera si modernizarea acesteia, se realizeaza lucrari de reparare a drumurilor interioare din Mihai Viteazu si Sinoe pe o distanta de aproximativ 18 kilometri de drumuri. Pentru reabilitarea acestora se toarna tratament dublu bituminous. Investitia se realizeaza cu fonduri de la bugetul local.
"Lucrarile au inceput in urma cu o luna de zile si mai dureaza aproximativ doua saptamani", a declarat viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Ciamatu Hiristachi.
Tot in vederea dezvoltarii si modernizarii infrastructurii dar si a comunei Mihai Viteazu, administratia locala lucreaza la un proiect pentru alimentarea cu apa a localitatii Sinoe si de introducere a sistemului de canalizare cu statie de epurare. Dupa realizarea documentatiei, acesta va fi depus in vederea obtinerii finantarii.
In paralel cu toate acestea, in localitatea Mihai Viteazu, autoritatile locale au amenajat un loc de joaca pentru copii, situat in centrul localitatii, langa Caminul Cultural. Acesta a fost amenajat cu mobilier specific: balansoare, tobogane, leagane atat pentru bebelusi cat si pentru copii. Pe jos s-a montat covor din tartan si nisip. Tot aici s-au montat banci si cosuri de gunoi. Lucrarea a fost realizata cu fonduri din bugetul local.
In alta ordine de idei, pentru inceperea noului an scolar si primirea copiilor in sali de clase curate si improspatate, autoritatile locale din comuna Mihai Viteazu, s-au ingrijit din timp ca toate institutiile de invatamant sa fie pregatite. Scoala si gradinita din Sinoe au fost izolate termic la exterior si varuite. Investitia s-a realizat cu fonduri primite de la Consiliul Judetean Constanta. Liceul Tehnologic Mihai Viteazu si gradinita din Mihai Viteazu au fost igienizate si pregatite de inceperea orelor de curs. Pentru incalzirea unitatilor de invatamant in sezonul rece au fost achizitionate atat lemnele cat si cocsul.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Administratie locala
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Administratie locala
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Administratie locala
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771