Uniforme gratuite pentru elevii 0-VIII din comuna Fantanele

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

Educatie

Edilul comunei Fantanele sprijina educatia si de aceea se ocupa atat de vestimentatia copiilor cat si de mediul in care invata. Prin aceasta facilitate oferita de administratia locala s-au redus cheltuielile familiilor ce au copii la scoala. Prin aceste actiuni edilul doreste sa descurajeze abandonul scolar si sa ii ajute pe cei ce doresc sa invete indiferent de conditia lor sociala.

In comuna Fantanele toti elevii au primit uniforme gratuite. "Elevii din clasele 0-VIII au primit, inainte de inceperea noului an scolar, drept cadou din partea noastra, uniforme. In total s-au oferit copiilor 150 de uniforme. Aceasta actiune a fost posibila cu fonduri de la bugetul local" a precizat Gheorghe Popescu, primarul comunei Fantanele. Pentru baieti uniforma este alcatuita din: camasa, cravata, vesta, sacou si pantaloni, iar cea a fetelor: camasa, cravata, vesta, pantalon si fusta pentru clasele V-VIII si sarafan pentru clasele 0-IV si sacou. Pentru realizarea acestei actiuni alesii locali au aprobat o hotarare de Consiliu Local prin care au alocat suma de 50.000 de lei. Toate acestea vin in ajutorul parintilor care au copii la scoala. In prima zi din noul an scolar, copiii au purtat noile uniforme.
Tot in ceea ce priveste actiunile realizate pentru educatie si invatamant mentionam ca scolile si gradinitele din intreaga comuna au fost igienizate, pregatindu-le de venirea elevilor odata cu deschirea noului an scolar. In interiorul scolii s-au realizat lucrari de varuire, de reparare a instalatiilor sanitare; s-au schimbat jaluzelele, s-au igienizat toaletele si s-a construit o toaleta pentru persoanele cu handicap. S-au realizat lucrarile de izolare termica a cladirii la exterior si tencuiala decorativa. La Gradinita cu Program Normal din Fantanele s-au realizat lucrari de intretinere si curatenie, deoarece lucrarile de reabilitare ale acesteia au fost finalizate anul trecut. Lucrarile de igienizare au fost realizate cu bani de la bugetul local.
Administratia locala a realizat si dezinfectia si deratizarea institutiilor din comuna, a parcurilor si a spatiilor verzi, dar si a terenului din cadrul bazei sportive unde s-au executat si lucrari de intretinere a gazonului.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Educatie
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Educatie
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Educatie
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Educatie
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771