Autoritatile locale din Lumina se gospodaresc pentru reducerea costurilor

Septembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Conducerea Primariei realizeaza investitii pentru modernizarea comunei si cresterea calitatii vietii cetatenilor. S-au demarat lucrari de modernizare a iluminatului public ce implica reducerea costurilor de functionare a acestuia, avand ca efect economisirea banilor in mod eficient si considerabil la bugetul local.

Administratia locala Lumina a optat in vederea eficientizarii iluminatului stradal pentru inlocuirea vechilor lampi cu unele noi cu leduri. Aceasta schimbare a fost realizata pe strada Navodari, strada principala ce tranziteaza localitatea. Noile lampi cu led, ce au un consum de 54 wati, au ca rezultat reducerea consumului de energie electrica, inlocuind lampi ce aveau un consum mult mai mare, de 125-250 wati. Beneficiile acestei schimbari sunt multiple: diminuarea cheltuielior de functionare a sistemului, creearea unui habitat placut si asigurarea sigurantei circulatiei rutiere si pietonale, etc.
In cadrul sedintei de Consiliu Local, sedinta deschisa ce a avut loc marti, 30 august, la Caminul Cultural, s-a aprobat achizitionarea unui utilaj pentru Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta (S.V.S.U.) din comuna Lumina, necesar in stingerea incendiilor. Utilajul este dotat cu un rezervor ce are o capacitate de 250 de litri. Acesta are atasat si o remorca cu doua rezervoare ce au o cantitate totala de 600 litri. Ca si accesoriu, acesta este dotat si cu o freza pentru zapada, dar si un sistem de dragare si tragere a apei in situatii de urgenta in caz de inundatii. "Investitia ce se va realiza cu fonduri de la bugetul local are o valoare de 150.000 lei, utilajul costa 9.000 euro iar diferenta sumei este reprezentata de accesorii (freza, remorca, pompa, etc)" a precizat Ioan Roman, primarul comunei Lumina.
Tot in cadrul sedintei de consiliu s-a aprobat si asfaltarea strazii Bradului, ce duce spre geamie, in vederea sprijinirii etniei turco-tatare din localitatea Lumina.
In tot acest timp, autoritatile locale pregatesc si scolile de inceperea noului an scolar. In toate unitatile de invatamant s-au finalizat lucrarile de igienizare si reparare a bancilor, a temeliilor, de asemenea au fost executate si reparatii curente si lucrari de zugravire. In scoala noua, se construiesc toalete pentru persoanele cu handicap. Autoritatile locale doresc construirea unei parcari in fata scolii, cu 19 locuri pentru cei ce ii insotesc pe elevi la deschiderea anului scolar, in vederea fluidizarii traficului.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Lucrari de dezvoltare a comunei Vulturu

  Administratie locala
 • Concurs de taekwondo in orasul Harsova

  Administratie locala
 • Administratia locala Nicolae Balcescu sprijina educatia si viata spirituala

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din Lumina se gospodaresc pentru reducerea costurilor

  Administratie locala
 • Clase noi si igienizate la deschiderea anului scolar in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771