Clase noi si igienizate la deschiderea anului scolar in comuna Crucea

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Educatie

Autoritatile locale din Crucea au demarat lucrari de igienizare a unitatilor de invatamant dar si a spatiilor verzi din intreaga comuna. Pentru edilul Gheorghe Frigioi sanatatea si educatia locuitorilor comunei prezinta mare interes.

Inainte de inceperea noului an scolar, autoritatile locale se asigura ca toti elevii vor intra in salile de clasa curate si improspatate. Se lucreaza la igienizarea unitatilor de invatamant in vederea pregatirii acestora pentru inceperea noului an scolar. Autoritatile locale se bucura ca in acest an, copii prescolari din Crucea au o casuta noua. Lucrarile de construire a acesteia, incepute in noimbrie 2014, au fost finalizate luna trecuta. Gradinita, prevazuta cu doua sali de clasa ce au fost dotate cu mobilier nou si o incapere pentru diferitele activitati culturale, beneficiaza si de un cabinet medical. In curtea interioara a fost amenajat pentru cei mici un mini-parc si un loc special de joaca cu nisip, tobogane si leagane.
"Ne pregatim de inceperea noului an scolar. Lucram cu cei de la Legea 416, la igienizarea spatiilor interioare dar si a spatiilor verzi", a declarat edilul Gheorghe Frigioi, edilul comunei Crucea.
Avand in vedere ca spatiile verzi reprezinta cea mai sigura si eficienta sursa de oxigen in care se aduna zilnic oameni de toate varstele si mai ales copii care se joaca, acestea trebuie sa fie curate si igienizate. In acest sens autoritatile locale au inceput lucrarile de igienizare si toaletare a spatiilor verzi. Se indeparteaza buruienile, se tunde iarba si se colecteaza deseurile aruncate pe spatiul verde dar si resturile ramase de la curatare. Se realizeaza si lucrari de salubrizare si dezinsectie dintre care cele mai cunoscute sunt stropirea spatiilor verzi.
In alta ordine de idei, administratia locala Crucea a executat mai multe lucrari importante privind reteaua de alimentare cu apa potabila in toate satele din comuna. La Stupina lucrarile sunt pe ultima suta de metri, iar in scurt timp se vor face probele de presiune. Edilul Gheorghe Frigioi isi doreste ca locuitorii satelor Stupina, Galbiori, Crisan si Siriu sa beneficieze de apa potabila si de conditii de trai mai bune.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Lucrari de dezvoltare a comunei Vulturu

  Educatie
 • Concurs de taekwondo in orasul Harsova

  Educatie
 • Administratia locala Nicolae Balcescu sprijina educatia si viata spirituala

  Educatie
 • Autoritatile locale din Lumina se gospodaresc pentru reducerea costurilor

  Educatie
 • Clase noi si igienizate la deschiderea anului scolar in comuna Crucea

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Instituțiile de învățământ din Saligny au fost digitalizate

  Educatie
 • Un altfel de after-school pentru elevii din Siliștea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771