Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Pantelimon

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

In comuna Pantelimon se desfasoara lucrari ample la sistemul de canalizare a apei uzate dar si la cel de alimentare cu apa potabila in vederea finalizarii acestora intr-un timp cat mai scurt posibil.


Autoritatile locale continua lucrarile in vederea finalizarii sistemului de canalizare in localitatile Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoresti si Calugareni. Sistemul de canalizare va avea o lungime totala de 32.890 metri liniari. Investitia se realizeaza cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).
In Pantelimonul de Jos si Nistoresti, in ceea ce priveste sistemul de canalizare, se realizeaza ultimele lucrari si urmeaza instalarea statiei de epurare. In Runcu se lucreaza la introducerea sistemului de canalizare pe strazile Dealului si Bisericii, pe toate celelalte strazi, lucrarile fiind finalizate. Dupa introducerea sistemului de canalizare in toata localitatea, se vor realiza lucrarile pentru statia de epurare. In Pantelimonul de Jos, Runcu si Calugareni s-au comandat statiile de epurare.
Reabilitarea si infiintarea sistemului de alimentare cu apa, reprezinta o alta investitie ce se realizeaza pe o lungime totala de 29.172 metri liniari in toate satele comunei. In Runcu sistemul de apa potabila a fost finalizat, s-a montat statia de pompare si s-a racordat la reteaua de distributie a energiei electrice.
"Vineri, 2 septembrie s-a montat contuarul la Runcu si s-a dat drumul la apa", a declarat edicul Vasile Neicu, edilul comunei Pantelimon.
La Nistoresti lucrarile la sistemul de alimentare cu apa potabila s-au finalizat. Urmeaza racordarea la sistemul de distributie de energie electrica a celor doua puturi forate. Acestea pompeaza apa intr-un bazin de 100 metri cubi din care alimentarea se face prin scurgerea apei. In Calugareni sistemul de alimentare cu apa a fost introdus si urmeaza sa se construiasca si caminele. In cadrul acestui proiect, gospodariile din toate satele se racordeaza gratuit la reteaua de alimentare cu apa.
In alta ordine de idei, administratia locala a finalizat lucrarile de amenajare a bazei sportive din Pantelimon. Terenul de fotbal este amenajat cu tribune, vestiare, gazon natural pe fostul teren de sport din Pantelimonul de Sus. Receptia acestui teren de sport s-a realizat pe data de 29 iulie. Echipa comunei are in acest moment toate conditiile nesesare pentru desfasurarea si pregatirea meciurilor din Campionatul Judetean de Fotbal.


Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Lucrari de dezvoltare a comunei Vulturu

  Administratie locala
 • Concurs de taekwondo in orasul Harsova

  Administratie locala
 • Administratia locala Nicolae Balcescu sprijina educatia si viata spirituala

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din Lumina se gospodaresc pentru reducerea costurilor

  Administratie locala
 • Clase noi si igienizate la deschiderea anului scolar in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771