Administrație locală

Asfaltarea celui de-al doilea tronson de drumuri din Fantanele

Autoritatea locala din Fantanele continua lucrarile de realizare a investitiilor in vederea modernizarii infrastructurii rutiere. Dupa finalizarea lucrarilor la primul tronson de drumuri din localitatea Fantanele au inceput lucrarile si la cel de-al doilea.
Pentru a facilita realizarea lucrarilor de asfaltare a drumurilor edilul a impartit localitatea in doua tronsoane: unul de 2 kilometri, iar cel de-al doilea de 3,5 kilometri. Lucrarile la primul tronson, pe strada Basarabia, au presupus reinnoirea covorului asfaltic prin turnarea a trei straturi de asfalt: unul de egalizare si doua de rulaj, ce insumeaza 12 centimetri. Valoarea acestei investitiei a fost de aproximativ 10 miliarde lei vechi.
Proiectul de asfaltare al celui de-al doilea tronson cuprinde: strazile Decebal (600 m), Caliacra (2200 m) si o portiune neasfaltata din strada Basarabia (700 m). Lucrarile de reabilitare a strazilor presupun montarea bordurilor si turnarea a doua straturi de asfalt de 9 centimetri. In data de 17.08.2016, autoritatile locale au demarat lucrarile de asfaltare la acest tronson.
„Am inceput lucrarile de asfaltare pe strada Basarabia, iar celelalte sunt pregatite pentru asfaltare. Urmatoarea strada ce va fi asfaltata este strada Decebal iar mai apoi vom demara lucrarile si pe Caliacra”, a declarat edilul comunei Fantanele, Gheorghe Popescu.
Valoarea lucrarilor la cel de-al doilea tronson se ridica la suma de 12 miliarde lei vechi. Investitia este asigurata de Primarie cu bani din bugetul local.
Institutiile de invatamant pregatite pentru noul an scolar
Autoritatile locale, lucreaza in paralel si la igienizarea institutiilor de invatamant, pregatindu-le de venirea elevilor odata cu deschiderea noului an scolar. In interiorul scolii s-au realizat lucrari de varuire, de reparare a instalatiilor sanitare, s-au schimbat jaluzelele, s-au igienizat toaletele si s-a construit o toaleta pentru persoanele cu handicap. Saptamana trecuta au inceput lucrarile de izolare termica a cladirii la exterior peste care se va realiza tencuiala decorativa. In acelasi timp in curtea scolii se amenajeaza aleile prin montarea pavelelor. La Gradinita cu Program Normal din Fantanele s-au realizat lucrari de intretinere si curatenie, deoarece lucrarile de reabilitare ale acesteia au fost finalizate anul trecut. Lucrarile de igienizare au fost realizate cu bani din bugetul local.
Saptamana aceasta administratia locala incepe dezinfectia si deratizarea institutiilor din comuna, a parcurilor si a spatiilor verzi, dar si a terenului din cadrul bazei sportive unde se executa si lucrari de intretinere a gazonului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*