Cine candideaza pentru functia de inspector scolar general adjunct

August 2016, Adrian Nicarel

Educatie

Chiar daca scoala incepe peste trei saptamani, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice organizeaza, abia incepand cu 19 septembrie, pentru a treia oara, concurs pentru ocuparea celor doua functii ramase vacante de inspector Scolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

Reamintim ca, la primul concurs, de la jumatatea lunii mai 2015, din cei patru candidati - prof. Gabriela Bucovala, prof. Alina Codreanu, prof. Sorin Mihai si prof. Camelia Marcu - doar prima reusea sa intruneasca baremul de admitere, ca mai apoi, la concursul de "generali", sa acceseze cea mai inalta functie in invatamantul constantean.
A urmat a doua runda a concursului de inspector general adjunct, anul acesta in aprilie, la care au candidat prof. Alina Codreanu, prof. Madalina Ivanescu, inspector scolar pentru fizica, absolventa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Chimie, specializarea Fizica-Chimie, si prof. Camelia Marcu, profesor de stiinte economice la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu". Si in acest caz, prima candidata a fost admisa cu punctaj maxim, asa incat, la ora actuala, judetul Constanta are doar un inspector general adjunct numit cu concurs, in persoana prof. Codreanu.
In urma cu mai bine de o luna, au fost detasate in interesul invatamantului, pentru cele doua posturi vacante de adjuncti, prof. Iris Sarchizian, directorul Scolii Gimnaziale nr. 36 "Dimitrie Cantemir", si prof. Andreea Artagea, fost director al Casei Corpului Didactic, timp de trei ani, si titular al catedrei de limba romana a Liceului Teoretic "George Calinescu".
Vineri, 20 august, am incercat sa le contactam pe cele doua actuale adjuncte pentru a afla intentiile viitoare, insa doar prof. Sarchizian ne-a raspuns afirmativ, si anume ca isi va depune dosarul de concurs.
Riscam o supozitie asemanatoare si in cazul prof. Artagea, mai ales ca, la doar cateva ore inainte de a afla de detasarea din iunie, declara, pentru "Cuget Liber": "Ar fi o mare provocare pentru mine, mai ales ca am mai lucrat, chiar cu rezultate bune, atat cu prof. Codreanu, cand era director al Liceului Calinescu, cat si cu prof. Gabriela Bucovala".
Intrebata daca intentioneaza sa se inscrie din nou la concurs, prof. Camelia Marcu s-a declarat dezamagita de modul cum Ministerul Educatiei intelege sa debirocratizeze sistemul de invatamant, hotarare ce tocmai a fost proaspat aprobata.
"Daca la anterioarele concursuri am reusit sa-mi recuperez dosarul de candidatura, din pacate, la ultima participare mi s-a adus la cunostinta ca acesta a fost arhivat, asa incat nu sunt dispusa la un nou demers istovitor", a mai spus prof. Marcu.
Conform metodologiei facute publice, candidatii depun dosar de inscriere in perioada 22 august - 4 septembrie, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, biroul Resurse Umane, intre orele 15 - 16.30.
Probele de concurs se vor desfasura in perioada 19 septembrie - 5 octombrie, la sediul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.
Sursa: www.cugetliber.ro

Articole din editia din data de August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Educatie
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Educatie
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Educatie
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Educatie
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771