Vasile Dincu: Guvernul va oferi subventii/vouchere pentru ca cei defavorizati sa-si inchirieze locuinte

23 August 2016, Radu Petric

Actualitate

Guvernul vrea sa faca functionala si sa transparentizeze piata inchirierii locuintelor prin oferirea de subventii/vouchere pentru inchirierea de locuinte si sa utilizeze parteneriatul public-privat pentru constructia de locuinte sociale, pentru a sprijini grupurile vulnerabile, a spus Vasile Dincu.


Vicepremierul Vasile Dincu a facut aceasta afirmatie pe pagina sa de Facebook, in contextul in care anunta ca Strategia Nationala a Locuirii - unul dintre proiectele majore lansate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - va fi lasata in dezbatere publica pana la sfarsitul lunii.
"Prin aceasta strategie, Guvernul Romaniei isi propune sa creeze premisele in vederea asigurarii unei piete functionale si transparente a inchirierii locuintelor. Cum se poate face acest lucru: prin oferirea de subventii/vouchere pentru inchirierea de locuinte pe piata sau utilizarea instrumentelor precum parteneriatele public-private pentru constructia de locuinte sociale. Ne dorim sa avem in Romania o piata functionala de locuinte care implica atat sectorul public, cat si pe cel privat, in care sectorul public joaca un rol esential in furnizarea de sprijin direct in sectorul locuintelor pentru grupurile cele mai sarace si mai vulnerabile", a spus Dincu.
Astfel, in opinia sa, Executivul "intervine in mod activ pe acele teme si sectoare specifice care se confrunta cu disfunctionalitate de piata sau cu externalitati negative si creeaza stimulente in vederea unor schimbari de comportament si a valorificarii investitiilor private in directia locuintelor accesibile prin solutii de piata <<asistate>>, iar sectorul privat adapteaza solutiile la nevoile in materie de locuinte ale grupurilor sociale cu venituri medii si mari."
Proiectul de Hotarare de Guvern lansat in dezbatere publica poate fi consultat pe site-ul MDRAP si toti cei interesati pot transmite propuneri pana la finele acestei luni.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 23 August 2016

 • 3,5 milioane de romani muncesc acum in strainatate! Cati vor mai primi pensie cand se intorc?

  Actualitate
 • Romanii prefera in continuare sa-si retraga banii de la bancomate, in locul platii cu cardul

  Actualitate
 • Copiii Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" fac spectacol de "Ziua Tuzlei"

  Actualitate
 • A fost reabilitat pasajul de la Tomis!

  Actualitate
 • Contract de peste 150.000 de euro pentru curatenia in piete, parcurile de joaca si campusul "Henri Coanda"

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771