Reabilitarea si modernizarea drumurilor din Cobadin

August 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

In comuna Cobadin se fac investitii pentru modernizarea infrastructurii cu scopul de a imbunatati viata comunitatii. Administratia locala deruleaza proiecte ce vizeaza reabilitarea si asfaltarea drumurilor si un proiect de alimentarea cu apa potabila a comunei Negresti.


In localitatea Viisoara s-au realizat lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere. Toate drumurile de pe partea dreapta a satului au fost pietruite, cu un strat de zece centimetri, pe o distanta de 4,5 kilometri. Lucrarile au fost realizate cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta (CJC). Tot cu fonduri alocate de la CJC autoritatile locale ale comunei au in plan pietruirea drumurilor de pe partea stanga a localitatii dar si asfaltarea a 6 kilometri de strazi atat in Cobadin cat si in Viisoara.
In urma cu trei saptamani, a avut loc o intalnire la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in care autoritatea locala Cobadin a fost informata ca proiectul depus pentru asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri este finantat cu suma de 8,3 de miliarde lei vechi. In acest sens s-au demarat procedurile pentru proiectare, se intocmeste documentatia, iar la finalizarea acestora va urma procedura de licitatie pentru a desemna firma ce va executa lucrarile.
Tot in vederea dezvoltarii infrastructurii rutiere, a fost depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), un proiect ce are ca scop asfaltarea a 8 kilometri de drumuri din comuna Cobadin. Proiectul va fi verificat si in maxim 90 de zile se va semna contractul de finantare. Se doreste asfaltarea a 6,5 kilometri de drumuri in localitatea Cobadin si 1,5 kilometri in Viisoara.
"Previziunile sunt bune si dorim ca si timpul sa tina cu noi in vederea realizarii obiectivelor deoarece exista multa dorinta si implicare", a declarat edilul comunei Cobadin, Cornel Cocos.
In alta ordine de idei, administratia locala are in vedere un proiectul de extindere a retelei de apa potabila din cartierul nou de locuinte din Cobadin, dar si introducerea sistemului de canalizare. In acest cartier situat in afara unitatii administrativ-teritoriale, tinerii pana in 35 de ani au primit teren pentru construirea locuintelor. Autoritatile locale au pe lista de prioritati crearea de conditii favorabile si pentru locuitorii acestui cartier nou, care au ales in schimbul vietii agitate de la oras linistea comunei Cobadin.
Un alt proiect mare la care administratia locala Cobadin lucreaza presupune introducerea sistemului de alimentare cu apa potabila in satul Negresti. Pentru realizarea acestei investitii, se cere, in prima faza forarea unui put. Lucrarea s-a mai incercat sa fie executata o data, dar fara succes. Zona respectiva este una greu accesibila in ceea ce priveste forarea si autoritatile locale au identificat cu greu o firma care sa efectueze interventia.
"S-a forat pana la adancimea de 260 de metri, iar autoritatile locale vor cere sfatul unui specialist pentru a afla daca este necesara cresterea adancimii sau se va ramane la acest nivel, deoarece dupa prima analiza ce a fost facuta vineri, 5 august, calitatea apei este buna, cu limita concentratiei de nitrati de 5% si cu debit bun. Dupa ce specialistii vor analiza calitatea apei si debitul acesteia, se va hotari daca vor continua sau nu, lucrarile de forare pana la 300 de metri", a mai precizat edilul comunei Cobadin, Cornel Cocos.

Articole din editia din data de August 2016

 • Constanta a gazduit cel mai mare spectacol naval din 2016

  Administratie locala
 • Soferii ar putea ramane pietoni pe viata daca sunt prinsi bauti la volan

  Administratie locala
 • Circulatia pe Podul Agigea se inchide total, de la 1 septembrie

  Administratie locala
 • Reabilitarea si modernizarea drumurilor din Cobadin

  Administratie locala
 • Sedinta ordinara a Consiliului Local, pe 17 august, la Techirghiol

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze din Cobadin

  Administratie locala
 • Consiliul local Bărăganu convocat în ședință ordinară

  Administratie locala
 • 10 hectare de teren din Ciobănița vor fi împădurite

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel sprijină agricultorii din comună

  Administratie locala
 • Parcul auto al S.C. Ciobănașul Edilitar S.R.L. s-a mărit

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771