Mancare expirata la restaurantele cu pretentii de pe litoral

August 2016, Radu Petric

Social

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei si a retras de la comercializare mai multe produse, periculoase pentru om. ANPC a verificat mai multe hoteluri din statiunile Neptun si Olimp, dar si cluburi, terase si restaurante din statiunea Mamaia, in weekendul care a trecut.

Pentru prima data in acest an, ANPC a publicat si lista celor prinsi pe picior gresit. Aceasta incepe cu Hotel Slatina si Restaurantul Craiova, din statiunea Neptun. Intr-un comunicat de presa, inspectorii afirma ca aici, in spatiul destinat baii, exista gresie sparta, desprinsa si cu bucati lipsa, care putea duce la accidentare.
Pernele din dotarea hotelului erau patate si neigienizate, geamul exterior al casei scarii intre nivelurile 1 si 2 era crapat pe o suprafata mare, punand in pericol siguranta si sanatatea consumatorilor. In blocul alimentar al Restaurantului Craiova au fost gasite produse din porc congelate fara a avea elementele de identificare si caracterizare, fara a se putea identifica data durabilitatii minimale, conditiile de depozitare, precum si coordonatele producatorului.
In cazul Hotelului Callatis, tot din statiunea Neptun, consumatorii nu erau informati cu privire la serviciile cu plata si fara plata ori la programele TV din camere, potriviti ANPC.
Nereguli au fost gasite si la Hotelul Istria, din Neptun, (perne patate, lipsa veioze, covoare), Hotel Belvedere (unele balcoane aveau fatadele deteriorate, existand riscul accidentarii, saltele si perne patate, tapiterii rupte, lipsa barelor de protectie la iesirea din cada). In unitatea de alimentatie, nu erau respectate conditiile de depozitare pentru prajituri si nici nu era o lista a ingredientelor alergene.
Tot in statiunea Olimp a fost gasit cu nereguli si Hotel Sibiu. Consumatorii nu erau informati cu privire la utilizarea aerului conditionat si a serviciilor cu si fara plata a TV-urilor din camera. A fost aplicata o amenda de 3.000 de lei.

Cluburi amendate
Protectia Consumatorului a amendat si mai multe cluburi din Mamaia. Clubul restaurant Amos a primit o amenda de 3.000 de lei pentru ca in meniu nu era inclusa si lista cu informatiile pentru ingredientele cu potential alergen. Clubul Eggo a primit 10.000 de lei pentru ca aici a fost gasit piept de curcan fara elemente de identificare/caracterizare, scoici cu miros nespecific, creveti cu miros necorespunzator, oua sparte cu miros de alterat. A mai fost sanctionat clubul Crazzy Beach, pentru depozitarea necorespunzatoare a produselor si ingredientelor si pentru ca in listele din meniu nu erau trecute cantitatile nete ale produselor si nu erau informatii cu privire la ingredientele cu potential alergen din listele meniu.
Fratelli a primit 8.000 de lei amenda pentru ca produsele alimentare nu erau depozitate corespunzator, motiv pentru care acestea au fost oprite definitiv de la comercializare.
Restaurantul "La Mama" din statiunea Mamaia a fost amendat cu 5.000 de lei pentru ca meniurile nu aveau informatii cu privire la ingredientele cu potential alergen.
La terasa "Bunataturi si Placinte", din aceeasi statiune, se utilizau in prepararea produselor materii prime cu miros necorespunzator, de fermentat, sustine inspectorii. Au fost gasite si produse expirate, dar si produse alimentare fara elemente de caracterizare si identificare, fara a putea stabili data de preparare. Amenda a fost de 16.500 de lei, iar inspectorii ANPC au luat masura inchiderii restaurantului pana la remedierea deficientelor constatate.
Au fost amendate si Terasa Iancu si Terasa Casa Romanesca, Terasa Il Calcio, tot din Mamaia. La Restaurantul Terasa Taraneasca din Mamaia s-au gasit produse alimentare expirate carnati si smantana, de exemplu.
Sursa: www.romanialibera.ro

Articole din editia din data de August 2016

 • Constanta a gazduit cel mai mare spectacol naval din 2016

  Social
 • Soferii ar putea ramane pietoni pe viata daca sunt prinsi bauti la volan

  Social
 • Circulatia pe Podul Agigea se inchide total, de la 1 septembrie

  Social
 • Reabilitarea si modernizarea drumurilor din Cobadin

  Social
 • Sedinta ordinara a Consiliului Local, pe 17 august, la Techirghiol

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771