PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

August 2016, Adrian Nicarel

Politic

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat s-a reunit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Vaslui, la eveniment fiind prezenta si o delegatie de la Constanta.

Veniti din concedii cu forte proaspete, social-democratii incep sa se pregateasca pentru alegerile parlamentare, dar si pentru o eventuala guvernare. In acest context, liderul partidului, Liviu Dragnea, a spus ca, pana la sfarsitul lunii august, va prezenta o prima forma a programului de guvernare.
"La programul de guvernare se lucreaza, va fi un document plin de substanta, aplicabil, care nu va contine niciun fel de poveste, ci lucruri pe care le putem finanta si se vor finaliza in mandate de patru ani. Am discutat cu fiecare organizatie in parte si despre idei, directii de actiune din programul de guvernare, cat si de pregatirea si organizarea pentru campania electorala. Vom avea o prima forma pana la sfarsitul lunii august care sa inceapa sa fie prezentata si comunicata", a spus liderul PSD, Liviu Dragnea.
In plus, el a mai adaugat ca s-a discutat despre criteriile pentru candidatii la alegerile parlamentare si de calendarul de actiuni pana la campania electorala.
"Pana la sfarsitul lunii august voi avea o discutie cu fiecare presedinte de organizatie PSD pentru a avea o prima forma a propunerilor de candidati. Vorbim de o improspatare a listelor de candidati cu multi oameni tineri, dar bine pregatiti, cu doamne", a spus liderul PSD.
Din cele spuse de Dragnea reiese ca, la viitoarele alegeri parlamentare, pe listele PSD nu vom mai regasi oameni extrem de importanti. Unii au iesit din joc dupa ce au ajuns sa aiba dosare la DNA, altii au preferat administratia locala sau alte functii cu sustinere politica. Pe langa nume precum Gabriela Firea, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea sau Sebastian Ghita, se regasesc si parlamentarii constanteni Alexandru Mazare, Eduard Martin sau Madalin Voicu.
"Din cei care suntem acum, eu, Radu Babus, Cristina Dumitrache si Nicolae Moga ne-am exprimat deja intentia de a candida pentru un nou mandat. Dintre ceilalti, Eduard Martin a fost exclus din PSD, Alexandru Mazare, Manuela Mitrea si Madalin Voicu stiu ca nu mai vor. Vor fi stabilite criteriile exacte pentru a participa la alegeri si, cel mai probabil, cel putin la cei care au mai fost se va pune accent pe activitatea desfasurata pana in prezent, ceea ce este un lucru corect", a declarat deputatul constantean Mircea Titus Dobre, care este si purtator de cuvant al PSD Constanta.
Totodata, pe lista PSD din Constanta s-ar putea afla si actualul deputat Florin Gheorghe, cel care a castigat, de fapt, in 2012, mandatul din partea PDL, insa, ulterior, a plecat din partid la PMP, UNPR iar, la final, a ajuns la PSD. Surse din par-tid spun ca activitatea sa politica din Parlament este bine reprezentata, motiv pentru care s-ar putea regasi pe listele de la Constanta. Pe de alta parte, pe lista PSD se tot zvonea ca s-ar putea afla si Cristinel Dragomir, fostul presedinte interimar al CJC, insa nici aici lucrurile nu sunt foarte clare, cu atat mai mult, cu cat, el a fost lasat fara nicio functie in partid, la acest moment avand doar calitatea de consilier judetean din partea PSD.
In alta ordine de idei, reamintim ca, anul acesta, votul la alegerile parlamentare va fi din nou pe liste de partid si nu uninominal, asa cum a fost in 2012.
Astfel, la nivelul intregii tari urmeaza sa avem 308 deputati, 134 senatori, 18 parlamentari ai minoritatilor si sase parlamentari ai diasporei. Un total de 466 de parlamentari, cu patru mai putini comparativ cu 2008 si cu 122 mai putin decat in 2012, numar ce a reiesit din votul uninominal.
In ceea ce priveste judetul Constanta, aici vor fi 11 functii de deputati si 5 de senatori.
Sursa: www.cugetliber.ro

Articole din editia din data de August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Politic
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Politic
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Politic
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Politic
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771