Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

August 2016, Radu Petric

Educatie

Administratia locala din comuna Crucea lucreaza in continuare la proiectele aflate in derulare. Edilul Gheorghe Frigioi investeste in invatamant dar si in cresterea nivelului de trai si a conditiilor de viata pentru locuitorii comunei Crucea.


In anul 2014 luna noiembrie, administratia locala demara importante lucrari in vederea constructiei unitatii prescolare din comuna Crucea. Cu mare bucurie, edilul ne-a marturisit ca lucrarile la gradinita au fost finalizate si urmeaza sa fie predata catre administratia locala. In urma cu doua saptamani s-a montat mobilierul iar astfel interiorul a fost finalizat in totalitate. Lucrarile de exterior, de amenajare a curtii interioare si imprejmuire a gradinitei s-au realizat din fonduri proprii, cu bani de la bugetul local.
"Suntem producatori de energie si de aceea pentru gradinita se va monta centrala termica electrica ce a fost achizitionata. E o ceritudine, copiii prescolari vor intra in casa noua la inceperea anului scolar", ne-a marturisit primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
Un alt proiect pentru care lucreaza administratia locala vizeaza extinderea cladirii in care functioneaza Liceul Tehnologic Crucea. Proiectul a fost aprobat si a fost declarat eligibil si finantabil. Extinderea institutiei de invatamant presupune construirea a inca patru sali de clasa, cate doua pe nivel si grupuri sanitare. De asemenea, salile de clasa vor fi dotate cu mobilier specific. Valoare totala a proiectului este de 450.000 de euro, fondurile fiind accesate prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.
In alta ordine de idei, in toate satele din comuna Crucea s-au executat mai multe lucrari importante privind reteaua de alimentare cu apa potabila. La Stupina se executa lucrari de legatura intre camine. S-a finalizat reteaua ce face legatura intre reteaua stradala de alimentare si bazinul cu apa. "In prezent se lucreaza la montarea rezervorului de apa, iar in cel mai scurt timp se vor face probele pentru presiune", a mai declarat primarul Gheorghe Frigioi.
La Galbiori reteaua de alimentare cu apa a fost finalizata iar acum se vor executa celelalte lucrari conform proiectului. In satul Siriu, reteaua de distributie a apei este finalizata, s-a montat conducta de la rezervorul de apa pana in sat pe o distanta de 1000 de metri. Saptamana viitoare actiunea se va muta in satul Crisan unde vor fi demarate lucrari ce au in vedere introducerea retelei stradala de alimentare cu apa potabila, acestea se vor realiza pana in luna octombrie. Primarul comunei Crucea isi doreste sa finalizeze lucrarile la reteaua de alimentare cu apa in satele Stupina, Galbiori, Crisan si Siriu in cel mai scurt timp posibil pentru ca locuitorii acestora sa beneficieze de apa potabila si de conditii de trai mai bune.

Articole din editia din data de August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Educatie
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Educatie
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Educatie
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Educatie
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un altfel de after-school pentru elevii din Siliștea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771