S-au pus sigilii la stadionul "Farul" din Constanta! Cine ar putea prelua baza sportiva

August 2016, Adrian Nicarel

Sport

Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Constanta a demarat, ieri, inventarierea la baza sportiva "Farul", ocazie cu care lichidatorul judiciar al CS FC Farul, CC Insol SPRL, a aplicat sigilii pe usile mai multor incaperi, inclusiv pe cea a tribunei oficiale. Potrivit directorului DJST Constanta, Claudiu Teliceanu, Consiliul Local Constanta si-a exprimat disponibilitatea de a prelua baza sportiva si de a investi in ea.
Proprietate publica a statului roman, prin Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), baza sportiva Farul Constanta a fost data, pe 12 iulie 2001, in folosinta gratuita (pe o perioada de 49 de ani) Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanta. MTS este reprezentat in teritoriu de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, care a inceput vineri inventarierea la complexul sportiv din strada Primaverii. Baza a ajuns intr-o stare avansata de degradare, ceea ce a atras reactia DJST.
Sigilii si la bucatarie
"Acum cateva zile, s-au emis deciziile de inventariere. Reprezentantii Directiei au fost azi (n.r. joi) la baza sportiva, au avut intalnire cu cei de la cabinetul de insolventa si am demarat inventarul. Cei de la cabinetul de insolventa au pus sigilii pe anumite camere. Acolo sunt bunuri pe care ei urmeaza sa le execute si fac si ei in paralel inventarierea. Nu trebuie sa existe riscul ca cineva sa fure ceva de acolo. S-au pus sigilii pe mai multe incaperi, mai putin pe cele care sunt folosite sau care sunt utilizate de diverse structuri care au subinchiriat spatiile", a declarat Claudiu Teliceanu.
La etajul intai al sediului administrativ s-au aplicat sigilii pe usa secretariatului (din care se intra in biroul presedintelui), pe o alta usa care da in biroul presedintelui, pe usa salii de conferinte si pe usile altor birouri. La etajul doi, au fost sigilate camerele mini-hotelului. La parter, s-au pus sigilii pe cele doua usi ale bucatariei (intrarea de interior si cea din exterior) si pe cea a unei incaperi invecinate. Zona vestiarelor, dar si sala de forta pot fi folosite insa. De asemenea, s-a aplicat sigiliu si pe usa de la tribuna oficiala a stadionului.
Decizia ministerului
Ce va urma? DJST Constanta va prezenta rezultatele inventarierii si situatia de la baza sportiva, alaturi de variante de administrare, Ministerului Tineretului si Sportului, care va lua o decizie. "In cursul saptamanii viitoare, se vor trimite la minister variante de administrare a bazei sportive si vom vedea ce se va stabili. Pe plan local, am purtat o serie de discutii informale, iar Consiliul Local Constanta si-a aratat disponibilitatea de a prelua baza si de a investi in ea, pentru ca e vorba de sume importante pentru administrarea si renovarea stadionului. Cel mai probabil, aceasta problema se va afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de CL si se va exprima un punct de vedere cu privire la o intentie de preluare. Astfel incat, odata cu prezentarea situatiei de fapt, noi sa transmitem la minister si variante de administrare, printre care si cea a administrarii de catre Consiliul Local. E important ca ministerul sa aiba si un document cat se poate de oficial in acest sens", a precizat Claudiu Teliceanu.
Sursa: www.ziuaconstanta.ro

Articole din editia din data de August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Sport
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Sport
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Sport
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Sport
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Sport
 • Articole din aceeasi categorie

 • Constănțeanul Andrei Timaru vicecampion național la proba de dublu a Campionatelor Naționale U10 la tenis de câmp

  Sport
 • Răzvan Burleanu în vizită la Albești

  Sport
 • Liga 3 nu se reia: fără retrogradări, serii de 18 formații în sezonul viitor!

  Sport
 • CS Medgidia va juca turneul semifinal, în perioada 12-14 iunie, în Grupa 2

  Sport
 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Sport
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771