Proiecte de suflet pentru edilul Dorinela Irimia

9 August 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala Saraiu lucreaza la proiecte ce au ca scop cresterea nivelului de trai, crearea conditiilor necesare pentru o viata spirituala infloritoare, modernizarea comunei si sprijinirea tinerilor si a persoanelor cu situatie materiala defavorizata.

Bisericile se afla in plin proces de realibilitare, dupa ce administratia locala a demarat un amplu proiect de refacere a lacaselor de cult din comuna Saraiu. Pentru locuitorii comunei viata religioasa este foarte importanta si de aceea proiectele ce au in vedere bisericile au un loc special in sufletul bunei crestine Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu.
In prezent se lucreaza la biserica ce il are ca ocrotitor pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Saraiu. Sarpanta lacasului a fost refacuta in totalitate, pe acoperisul principal se monteaza tabla iar turlele sunt reabilitate in totalitate. Tabla este tip cupru, placata cu foite de aur, speciala pentru turle. Exteriorul lacasului a fost reabilitat. In interior, s-a montat catapeteasma sculptata din lemn, pe care s-au pictat icoane noi cu foite de aur. In sfantul altar s-au achizitionat masa sfintelor daruri si cele doua iconostase. Aceste lucrari sunt realizate cu fonduri de la bugetul local.
Biserica din Dulgheru, cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, se va tencui, la interior, in fresca pentru ca mai apoi sa se inceapa pictura. Dupa ce biserica va fi pictata in totalitate la interior, se vor monta catapeteasma si candelabrul. La exterior, lucrarile au luat sfarsit si a fost finalizata si sistematizarea curtii.
In vederea modernizarii comunei, Primaria a demarat un proiect de asfaltare a drumurilor din Saraiu. S-a primit de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ordinul cu Nr. 2055 din 21.12.2015 privind modificarea, completarea si inlocuirea Anexei la Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice nr.1778/2014 privind aprobarea listei-sinteza a obiectivelor de investitii din Subprogramul "Lucrari in prima urgenta" din cadrul Programul national de constructii de interes public sau social. In Anexa, Primaria Saraiu se regaseste la pozitia 64. Va urma semnarea contractului de finantare si atribuirea fondurilor. Se vor asfalta 34 de kilometri, 17 de kilometri in Saraiu si 17 de kilometri in Dulgheru. Prin acest proiect, toate strazile din comuna vor fi asfaltate.
"Acesta este proiectul pentru care ma aflu in fruntea administratiei locale, este un proiect la care intreaga echipa a Primariei a muncit mult. Investitia este importanta pentru modernizarea infrastructurii comunei", a declarat cu multa incarcatura sufleteasca, edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.
Tot in sensul modernizarii comunei si sustinerii producatorilor de legume si lactate, administratia locala a demarat in anul 2014, un proiect ce vizeaza construirea piatei agroalimentara din satul Dulgheru, o lucrare asemanatoare cu cea realizata in Saraiu. Lucrarile sunt finalizate in proportie de 95%. Autoritatile locale se pregatesc de inaugurare, deoarece se apropie de final montarea pavelelor pe cei 1500 de metri patrati si mai urmeaza doar amplasarea tarabelor. Pentru comercializarea produselor in aceasta piata de catre localnicii comunei, autoritatile locale nu vor percepe nici o taxa.
Pentru sprijinirea tinerilor si a persoanelor ce nu au o situatie materiala buna, administratia locala a devenit partener intr-un proiect pilot. Este un proiect social realizat in parteneriat cu Universitatea Maritima Constanta ce vizeaza organizarea unor cursuri de calificare profesionala, reabilitari de locuinte, sustinerea asistatilor sociali. Acest proiect are o valoare de aproximativ sase milioane de euro. Acesta va fi depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la Ministerul Mediul Apelor si Padurilor si la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei sociale in vederea obtinerii finantarii.


Articole din editia din data de 9 August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Administratie locala
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Administratie locala
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Administratie locala
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Administratie locala
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771