Edilul comunei Ciobanu este alaturi de crescatorii de animale

August 2016, Radu Petric

Social

Administratia locala face toate demersurile pentru a recupera banii proveniti de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru crescatorii de animale din Ciobanu ce au facut parte din Asociatia UDRICA.

La inceputul anului 2015, crescatorii de animale au constituit o asociatie sub denumirea UDRICA. Consiliul de administrare al acesteia l-a ales ca presedinte pe Pana Iulian.
In luna iunie 2015, administratia locala a concesionat pasunea comunei crescatorilor de animale inscrisi in Asociatia UDRICA. Pasunea are o suprafata de 1100 de hectare dintre care 824 au fost declarate si inregistrate la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Contractul dintre administratia locala si Asociatia UDRICA a fost valabil pana in data de 5 iunie 2016. Primaria a incheiat contracte pentru concesiunea pasunii, incepand cu luna iunie a acestui an, cu fiecare crescator de animale in parte. Fiecare crescator trebuie sa intretina si sa ingrijeasca terenul ce a fost primit in functie de numarul de animale pe care il detine. Acestia trebuie sa achite Primariei suma de 100 de lei pe luna, suma ce reprezinta chiria terenului concesionat.
APIA a virat pe data de 27 iunie suma de 462.511 lei in conturile Asociatiei UDRICA. Fondurile reprezinta subventiile pe teren pentru perioada 2015-2016. In momentul de fata atat crescatorii de animale din comuna cat si administratia locala nu pot beneficia de fondurile de APIA intrucat administratorul Pana Iulian refuza sa imparta banii celor 120 de crescatori si nu vrea sa achite Primariei contravaloarea taxei de concesionare a pasunii conform contractului.
"Asociatia UDRICA trebuie sa plateasca administratiei locale suma de 206.000 lei, suma ce reprezinta contravaloarea taxei de concesionare a pasunii. Avand in vedere ca domnul Iulian Pana refuza sa achite datoria catre administratia locala, am demarat actiunile legale recuperarea prejudiciului. In acest sens au fost trimise catre Asociatia UDRICA atat instiintarea de plata cat si o somatie", a precizat edilul Tudorel Gurgu.
Edilul ne-a mai informat ca si crescatorii de animale vor face sesizari la institutiile autorizate precum Politie, Parchet, Prefectura si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in vederea obtinerii sumelor de bani ce li se cuvin.
"Administratia locala este alaturi de cetateni si va face toate demersurile legale pentru ca acestia sa isi primeasca drepturile", a mai precizat edilului comunei Ciobanu.
Ajutoare de la Uniunea Europeana
Tot in sprijinul cetatenilor, Primaria Ciobanu a reluat campania de acordare a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeana. Autoritatile locale au primit pentru sprijinul cetatenilor comunei un numar de 2000 de pachete.
In acest program se incadreaza pensionarii cu venituri ce nu depasesc 450 de lei pe luna, dar si persoanele care beneficiaza de legi speciale, dar care nu au mai mult de 450 de lei lunar. In acelasi timp, familiile si persoanele singure care beneficiaza de ajutor social sau alocatie pentru sustinerea familiei, cele care beneficiaza de indemnizatii de somaj pana in 450 de lei lunar precum si somerii care nu au niciun fel de indemnizatie, se incadreaza in criteriile ce trebuie indeplinite pentru a primi alimente. O alta categorie care poate beneficia de ajutoarele alimentare se refera la persoanele incadrate in gradul de handicap grav sau accentuat, adulti si copii, si care nu beneficiaza de ingrijire in serviciile sociale in regim rezidential, publice sau private.

Articole din editia din data de August 2016

 • PSD Constanta, in preselectii pentru alegerile parlamentare. Cine se inscrie?

  Social
 • Situatie disperata! Fantanile din satul Dropia aproape au secat, iar putul sapat de autoritati este la un kilometru de casele oamenilor

  Social
 • Primaria Navodari deconteaza abonamentele elevilor si studentilor

  Social
 • Comuna Ghindaresti va produce energie verde pentru institutiile publice

  Social
 • Casa noua pentru prescolarii din comuna Crucea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771