Sute de locuri de munca in strainatate pentru constanteni. Ce meserii se cauta?

26 Iulie 2016, Mirela Ionita

Social

Chiar daca situatia este oarecum incerta in strainatate, mai sunt inca multi constanteni care spera sa-si gaseasca un loc de munca peste hotare. Angajatorii din Marea Britanie inca mai cauta romani, in Spania sunt sute de locuri pentru muncitori in agricultura, iar Germania propune din ce in ce mai multe posturi pentru conationalii nostri.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca propune, saptamana aceasta, prin reteaua Eures, peste 1.450 de locuri de munca in strainatate.
Cele mai multe posturi sunt in Spania, pentru 800 de muncitori necalificati in agricultura. Salariul este de 40,15 euro brut pe zi, platibil la doua saptamani. In mod surprinzator, pe locul al doilea in topul celor mai multe locuri de munca, se afla Norvegia, cu 166. Se cauta instalatori, zugravi, dulgheri - tamplari constructii, montatori acoperisuri. Se ofera salarii cuprinse intre 18 si 23,5 euro brut pe ora. Mult mai mici sunt salariile in Olanda, acolo unde sunt disponibile 11 posturi de transator carcase porc si vita, sortator fructe, ambalator carne de pasare si manipulant. Plata este de 8,80 - 9,84 euro brut pe ora.
Germania vrea ingineri romani. In Germania, sunt 135 de posturi, de la asistenti medicali, pana la ingineri IT, lacatusi mecanici, mecanici masini si utilaje, manipulanti marfuri. Salariile difera, in functie de specializare si experienta. In Marea Britanie, sunt posturi preponderent pentru asistenti medicali si ingrijitori persoane la domiciliu. Aceleasi meserii sunt disponibile si in Italia, unde sunt propuse 60 de posturi.
In rest, se mai gaseste de munca in Lituania, pentru tehnicieni electricieni, asfaltatori, tehnicieni mecatronisti si pentru ingineri in industria maselor plastice, in Bulgaria, pentru operatori in industria de prelucrare a lemnului, in Finlanda, pentru operatori CNC si ma-celari, si in Franta, pentru ingineri.
Mai sunt locuri libere pentru romani si in Republica Ceha, in Slovacia si in Suedia. Se cauta mai ales meseriasi, dar si bucatari, femei de serviciu si ingrijitor persoane. Cei care aleg Suedia vor primi in tara salariul minim pe eco-nomie (1.250 de lei), iar in Suedia, 1.000 de euro net, pe luna.
Constantenii interesati de aceste pos-turi se pot adresa compartimentului Eures din cadrul AJOFM Constanta, consilier Eures Aurora Brinzan, telefon 0241.481.553.
Sursa: www.cugetliber.ro

Articole din editia din data de 26 Iulie 2016

 • Sute de locuri de munca in strainatate pentru constanteni. Ce meserii se cauta?

  Social
 • Se scumpeste gigacaloria. Ce face Primaria in acest caz?

  Social
 • Prefectul Adrian Nicolaescu, sprijin pentru Grupurile de Actiune Locala

  Social
 • Acces gratuit la Delfinariu. Vezi de ce!

  Social
 • Primarul Mariana Gaju a plecat in China cu elevi si agenti economici din comuna

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771