Eficientizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pestera

19 Iulie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Pentru a oferi locuitorilor din Pestera apa de o calitate cat mai buna dar si pentru cresterea debitului, administratia locala a realizat, la inceputul acestei luni, o lucrare ce a presupus schimbarea pompei de apa.

Reteaua de apa din localitatea Pestera are o lungime de aproximativ 20 de kilometri. Pentru ca cei 1800 de locuitori sa beneficieze de apa de o calitate cat mai buna, autoritatile locale au decis sa inlocuiasca pompa de apa, veche de patru ani, cu una noua.
"Datorita acestei noi pompe, apa este curata, fara solide, fara nisip, este lipsita de microorganisme si paraziti, si este neutra din punct de vedere chimic, neavand substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea locuitorilor" , a declarat edilul comunei Pestera, Marius Petre.
Pe timpul verii, mai ales pe timp de seceta, pentru intretinerea gospodariilor si a gradinilor, consumul de apa creste mai mult decat in restul anului avand in vedere si faptul ca pretul apei este foarte mic, de 1 leu pe metru cub. In aceasta perioada, fiind un consum atat de mare, vechea pompa nu putea face fata iar apa nu ajungea si la gospodariile aflate in deal.
Noua pompa asigura o presiune mai mult decat dubla fata de cea veche, apa avand un debit de 100 metri cubi pe ora. Aceasta este din inox iar axul, motorul si rotorul semiaxial sunt din acelasi material. Noua componenta mecanica a sistemului de alimentare cu apa potabila are un consum de energie electrica redus, de 30 de kilowati. Pompa nou montata este prevazuta cu supapa de retinere, integrata in capul pompei pentru protejarea rotoarelor impotriva "loviturii de berbec". Acest lucru asigura fiabilitate crescuta si un timp mai mare de folosinta.
Autoritatea locala a realizat aceasta investitie in valoare de aproximativ 3.700 de euro cu fonduri de la bugetul local.Articole din editia din data de 19 Iulie 2016

 • Veni-va si vremea turistului pensionar roman!

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • 300 de tone de deseuri, oprite la intrarea in tara. Ministrul Mediului: "In alte tari depozitarea la groapa e 80euro/tona. In Romania nu avem niciun cost"

  Administratie locala
 • Eficientizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771