De ce arata Parcul Arheologic ca o expozitie de balarii

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Desi ar fi trebuit sa arate ca un veritabil muzeu in aer liber, Parcul Arheologic din Constanta (cunoscut si ca Parcul Primariei) este, mai degraba, o jungla plina de buruieni. Fara indoiala, acest lucru a starnit nemultumirea multor constanteni, care arata cu degetul spre administratia locala, acuzand ca autoritatile nu se implica. Totusi, lucrurile nu sunt atat de simple, spun reprezentantii Primariei Constanta, care afirma ca municipalitatea este legata de maini in aceasta situatie.

In ultima vreme, in mediul online au aparut numeroase imagini care arata aspectul dezolant al Parcului Arheologic din Constanta (cunoscut si ca Parcul Primariei). Multi reclama faptul ca buruienile au crescut necontrolat si ca iarba nu a mai fost taiata de foarte multa vreme. In aceste conditii, parcul a ajuns sa arate ca o jungla. Totodata, nu sunt deloc putini cei care au aratat cu degetul spre administratia locala, acuzand ca cei din conducere sunt nepasatori fata de aspectul parcului in plin sezon estival, cand tot mai multi turisti vin in Constanta.
De ce arata ca un parc abandonat
Faptul ca Parcul Arheologic este lasat prada buruienilor nu poate fi contestat. Oricine trece prin zona poate remarca aspectul extrem de neplacut al parcului, cu santuri sapate, copaci plantati recent, dar neintretinuti si iarba mare cat casa.
Din pacate, nu se poate face nimic pentru a se imbunatati imaginea Parcului Arheologic, potrivit reprezentantilor Primariei Constanta. "Parcul Arheologic trebuia reabilitat printr-un proiect european, care a fost demarat toamna trecuta. Problema este ca licitatia privind desemnarea firmelor care se ocupa de reamenajarea parcului a fost atacata in instanta. Judecatorii au decis ca ofertele depuse la licitatie sa fie reanalizate. Lucrarile au fost suspendate pana in momentul in care se finalizeaza acest proces. Nimeni nu are voie sa atinga nimic din parc. Prin urmare, nu avem cum sa taiem nici macar un centimetru de iarba", a declarat primarul Decebal Fagadau.
Proiect ce pare blestemat
Amintim ca proiectul de reabilitare a Parcului Arheologic s-a aflat, inca din momentul lansarii, sub semnul ghinionului. Licitatia pentru desemnarea antreprenorului care sa se ocupe de lucrari a fost contestata de o firma care a pierdut. Asta a dus la un blocaj de trei luni, timp in care a fost solutionata plangerea. Lucrarile au inceput intr-un final, insa au fost suspendate dupa foarte putin timp. Asta pentru ca firma care a depus prima contestatie a facut plangere si la Curtea de Apel Constanta. Instanta a decis ca ofertele sa fie reanalizate. Asta a dus la intarzieri nepermise, care pun in pericol intregul proiect. Concret, daca pana la 31 august nu sunt terminate lucrarile, municipalitatea va pierde toti banii europeni atrasi si nici nu va mai putea sa reabiliteze Parcul Arheologic din fonduri comunitare.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Veni-va si vremea turistului pensionar roman!

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • Ministerul Mediului a suplimentat numarul tichetelor pentru programul "Rabla"

  Administratie locala
 • 300 de tone de deseuri, oprite la intrarea in tara. Ministrul Mediului: "In alte tari depozitarea la groapa e 80euro/tona. In Romania nu avem niciun cost"

  Administratie locala
 • Eficientizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771