Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

Iulie 2016, Mirela Ionita

Social

Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani in statiunile de pe litoralul romanesc, Mamaia si Vama Veche fiind ocupate aproape la capacitate maxima.

Potrivit hotelierilor de pe litoral, numarul turistilor care au ales sa se distreze in acest sfarsit de saptamana la malul Marii Negre a fost de aproximativ 70.000 - 80.000, cei mai multi dintre ei alegand statiunea Mamaia, care a avut un grad de ocupare de aproape 100 la suta.
"Mamaia ramane in continuare in topul preferintelor pe litoralul romanesc, fiind una dintre cele mai frumoase statiuni, care se bucura, de la an la an, de schimbari majore, oferind turistilor din ce in ce mai multe optiuni si activitati in vacanta lor de vara", spune presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.
In sudul litoralului, gradul de ocupare a fost de 80 la suta, numai in Vama Veche unitatile de cazare fiind la capacitate maxima.
"Ne apropiem de prima jumatate a sezonului estival, iar lista evenimentelor pe litoralul romanesc reuseste sa atraga din ce in ce mai multi iubitori de soare, mare, distractie, dar si multiple optiuni pentru relaxare si activitati de familie. Conform declaratiilor hotelierilor din statiunea Mamaia, pe langa sejururile rezervate pentru o saptamana, week-end-urile din urmatoarea perioada, se anunta cu un grad de ocupare de 100 la suta", a spus Corina Martin.
Reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere spun ca la ora aceasta traficul rutier se desfasoara fara probleme de fluenta pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, insa este posibil ca, din a doua parte a zilei, valorile de trafic sa inceapa sa creasca si sa se circule in coloana pe sensul de mers catre Capitala.
Prin statia de taxare de le Fetesti, de pe A2 Bucuresti - Constanta, se trece fara probleme de fluenta. Prin statia de taxare de se poate trece liber, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca plata sa se faca inainte sau ulterior trecerii, pana a doua zi, la ora 24, la oricare dintre statiile autorizate de distribuire a carburantilor de pe autostrada sau prin SMS, de pe telefonul mobil.
Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, pe DN39 Mangalia - Agigea se circula ingreunat la iesirea de pe A4 si intrarea pe DN39, la Agigea, aceasta si din cauza diminuarii capacitatii de circulatie a drumului national, doua dintre cele patru benzi ale podului fiind inchise din cauza lucrarilor care se executa la podul de la Agigea.
De asemenea, si pe raza statiunii Eforie Nord traficul rutier este mai intens, insa nu sunt semnalate blocaje in trafic.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Social
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Social
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Social
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Social
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 3 persoane cu dizabilități din Ciobanu au primit vehicule din partea autorităților locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea susțin învățământul în comunitățile locale

  Social
 • 120 de copii din Bărăganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771