Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

Iulie 2016, Radu Petric

Social

In aceasta perioada caracterizata de temperaturi ridicate, creste mult riscul de incendiu atat in lanuri, cat si in depozitele de cereale si furaje, evenimente ce pot avea consecinte grave asupra vietii, mediului inconjurator si bunurilor materiale.
In perioada campaniei agricole de vara, in special in perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, se iau masuri pentru combaterea miristilor, lanurilor, a vegetatiei uscate si a fondului forestier. Autoritatile locale Vulturu in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (I.S.U.) "Dobrogea" din judetul Constanta deruleaza o campanie de informare preventiva in vederea instruirii cetatenilor si operatorilor economici din domeniul agricol, cu privire la respectarea regulilor si masurilor de aparare impotriva incendiilor.
Pentru ca locuintele, gospodariile si culturile agricole din comuna Vulturu sa nu fie in pericol, administratia locala impreuna cu specialistii I.S.U. "Dobrogea" din judetul Constanta recomanda cetatenilor din comuna: sa nu fumeze in apropierea miristilor si padurilor, sa nu arunce la intamplare tigarile aprinse, sa nu lase nesupravegheate focurile aprinse in aer liber si sa nu arda resturi vegetale uscate, a miristilor si a paielor aflate pe camp.
Nerespectarea masurilor si incalcarea regulilor de prevenire a incendiilor vor fi pedepsite. Astfel amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis in conditii si la distante care favorizeaza propagarea focului la constructii, depozite, culturi agricole, paduri, plantatii si alte vecinatati, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 lei, sanctiune pe care o poate aplica si primarul.
"Pentru reducerea riscurilor producerii de incendii, pe timpul campaniei agricole de recoltare a cerealelor derulam o campanie prin care spunem: Stop incendiilor miristilor! Ne dorim ca locuitorii comunei Vulturu sa fie constienti de gravitatea situatiei si totodata informati pentru a putea preveni declansarea incendiilor, dezastre ce ne pot afecta vietile dar si gospodariile si pot cauza pagube enorme" a declarat edilul comunei Vulturu, Eugen Marius Berbec.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Social
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Social
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Social
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Social
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • 3 persoane cu dizabilități din Ciobanu au primit vehicule din partea autorităților locale

  Social
 • Companiile JD Agro Cocora și JD Agro Amzacea susțin învățământul în comunitățile locale

  Social
 • 120 de copii din Bărăganu vor primi tichete sociale pentru rechizite

  Social
 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771