Noul edil al orasului Harsova si-a inceput mandatul

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Dupa alegerile din data de 5 iunie 2016 si investirea in functie, Viorel Ionescu, candidat al Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), este noul edil al orasului Harsova.

In urma alegerilor locale, din luna iunie, noul primar al orasului Harsova investit in functie este Valentin Ionescu. Noul Consiliu Local Harsova, este format din sase consilieri ALDE, sase consilieri PSD, patru de la PNL si unul de la PMP.
Dupa validarea Consiliului Local si a investirii in functie a primarului, pe data de 29 iunie edilul a initiat o sedinta in care s-au votat in unanimitate cele sapte proiecte prezente pe ordinea de zi.
"Pentru ca toti locuitorii orasului sa fie informati despre ceea ce se intampla si se discuta la fiecare intalnire a Consiliului Local, vom inregistra sedintele audio si video iar hotararile vor fi afisate pe panourile publice din oras. Imi doresc sa existe transparenta in ceea ce priveste desfasurarea activitatii Primariei dar si a Consilului Local si de aceea am initiat acest proiect ce a fost aprobat de alesii locali", a declarat noul edil al orasului Harsova, Valentin Ionescu.
Pe langa proiectul de hotarare privind inregistrarea sedintelor de consiliu local, pe ordinea de zi s-au mai aflat proiecte precum: organizarea Consiliului Local Harsova si rectificarea bugetului.
Alesii locali au aprobat, in cadrul intalnirii din 29 iunie, un proiect de hotarare prin care presedintele de sedinta sa fie reprezentant al Consiliului Local in instanta. Un alt proiect de hotarare a vizat prezentarea raportului economic al societatii S.C. Carsium Edil S.R.L. pana la data de 30 decembrie 2015 si aprobarea acestuia de catre Consiliul Local.
In prezent, la conducerea acestei societati unde Consiliul Local Harsova este actionar, se afla un director interimar. Pentru a rezolva aceasta situatie, edilul a initiat proiectul de hotarare privind stabilirea unei comisii care va alege membrii consiliului de administratie al S.C Carsium Edil S.R.L. Dupa procedura de constituire a consiliului de administratie se va alege si directorul societatii. Prin hotararea de consiliu s-a decis ca din componenta consiliului de administrare al societatii sa faca parte trei persoane: doi reprezentanti cu experienta manageriala si un reprezentant al autoritatii tutelare.
"Fac apel la moralitate si consider ca toti consilierii trebuie sa lucreze in interesul celor ce au avut incredere in ei. Cetatenii si necesitatile lor trebuie intotdeauna sa primeze", a mai declarat primarul Viorel Ionescu.


Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Administratie locala
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Administratie locala
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Administratie locala
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Administratie locala
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771