Lucrarile de construire a pietei agroalimentare din Dulgheru aproape de final

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Proiectul demarat in anul 2014 ce vizeaza construirea unei piete agroalimentare in satul Dulgheru, o lucrare asemanatoare cu cea realizata de administratia locala in Saraiu, se apropie de final.

Dupa ce au amenajat piata agroalimentara din Saraiu cu tarabe noi, acoperis pentru protectia produselor comercializate, o noua imprejmuire si pavaj, autoritatile locale Saraiu au concluzionat in 2014 ca aceasta ar putea fi o solutie viabila si pentru cei din Dulgheru.
In satul Dulgheru, administratia locala a conturat o piata agroalimentara, dispusa pe mai bine de 300 de metri patrati, unde vor fi amenajate tarabe pentru comercianti si producatorii locali.
Lucrarile pentru realizarea acestui proiect au presupus turnarea unei platforme de beton, montarea de pavele, amenajarea trotuarelor si unei fose septice, montarea tarabelor si nu in ultimul rand imprejmuirea spatiului destinat pietei agro-alimentare.
"Investitia privind construirea pietei agroalimentare din localitatea Dulgheru se realizeaza cu fonduri europene, accesate prin Grupul de Actiune Locala (GAL) Dobrogea. Proiectul are o valoare de 50.000 de euro +TVA" a precizat Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.
Lucrarile privind amenajarea pietei agro-alimentare din Dulgheru sunt realizate in proportie de 95%. Urmeaza sa se monteze pavelele si tarabele.
Lucrari de reabilitare la bisericile din comuna
Inca de la inceputul anului, autoritatile locale au efectuat o serie de lucrari ce au ca scop reabilitarea si modernizarea bisericii cu hramul Sfantul Gheorghe din Saraiu.
"O prima lucrare ce a fost realizata pentru modernizarea lacasului de cult a presupus realizarea sistemului de incalzire, astfel a fost contruita o cladire pentru centrala termica si au fost montate calorifere. De asemenea am achizitionat doua policandre care au fost deja montate", a mai precizat Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu.
S-au realizat lucrari de reabilitare a exeriorului bisericii si de imprejmuire a lacusului de cult. Administratia locala Saraiu efectueza in aceasta perioada si lucrari de reabilitare a acoperisului bisericii cu hramul Sfantul Gheorghe din Saraiu.
La inceputul lunii aprilie au fost efectuate lucrari de zugravire a exteriorului bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Dulgheru. In prezent se executa tencuirea peretilor interiori si totodata incepe si pictarea biserici in fresca.
Toate aceste lucrari de reabilitare a lacasurilor de cult din comuna Saraiu sunt realizate cu fonduri de la bugetul local.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Administratie locala
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Administratie locala
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Administratie locala
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Administratie locala
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771