Modernizarea infrastructurii in toate satele din comuna Pantelimon

Iulie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Administratia publica lucreaza la introducerea retelelor de canalizare si apa dar si la reabilitarea si modernizarea drumurilor. Primaria Pantelimon a demarat in anul 2014 mai multe proiecte de infrastructura atat de necesare cetatenilor, ce au ca scop crearea unor conditii de trai decente pentru acestia.

Cu ajutorul fondurilor primite de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administrtiei Publice (MDRAP) s-au continuat investitiile in comuna. Una dintre investitii vizeaza infiintarea sistemului de canalizare si construirea unei statii de epurare in localitatile Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos, Runcu, Nistoresti si Calugareni; sistem de canalizare ce va avea o lungime totala de 32.890 metri liniari. O alta investitie ce se realizeaza in comuna este reabilitarea si infiintarea sistemului de alimentare cu apa pe o lungime totala de 29.172 metri liniari in toate satele comunei.
Edilul, Vasile Neicu ne-a informat despre situatia lucrarilor de infrastructura din comuna: "In Runcu se lucreaza la introducerea sistemului de canalizare pe strazile Dealului si Bisericii, pe toate celelalte strazi, lucrarile fiind finalizate. Dupa introducerea sistemului de canalizare in toata localitatea se va construi si statia de epurare. Sistemul de apa potabila din localitate a fost finalizat. Urmeaza semnarea contractului cu S.C. Enel Energie S.A. pentru racordarea puturilor la sisitemul de energie electrica, astfel locuitorii vor benefia de apa. Lucrarile la reteaua de apa potabila si canalizare din Pantelimonul de Jos au fost finalizate. Se lucreaza la reabilitarea rezervorului de inmagazinare a apei si urmeaza sa se construiasca statia de epurare. La Nistoresti s-a introdus sistemul de alimentare cu apa potabila urmand montarea pompelor in cele doua puturi, iar retelele de canalizare au fost intoduse in proportie de peste 50% introdus. In Calugareni au fost introduse retelele de apa si urmeaza sa se construiasca si caminele".
In cadrul proiectului gospodariile din toate satele vor fi racordate gratuit la reteaua de alimentare cu apa.
De asemenea au fost obtinute fonduri de la MDRAP si pentru finalizarea lucrarilor ce prevad reabilitarea drumurilor din comuna pe o lungime totala de 15.800 metri liniari. Proiectul de modernizarea a drumurilor din comuna presupune asfaltarea a 6.870 metri liniari in Pantelimonul de Sus, 4.640 metri liniari In Runcu si 4.290 metri liniari in localitatea Pantelimonul de jos.
In alta ordine de idei, edilul ne-a informat ca se continua lucrarile de construire a caminului cultural din Runcu, investitie in valoare de 1.600.000 lei, realizata cu fonduri de la bugetul local. In momentul de fata se lucrarile la zidarie se apropie de final.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Administratie locala
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Administratie locala
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Administratie locala
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Administratie locala
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771