Sistem de canalizare pentru locuitorii din Garliciu

Iulie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Proiectul de infiintare a sistemului de canalizare pentru apa menajera in localitatea Garliciu ce a fost depus in urma cu un an de zile de administratia locala, a fost aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Realizarea unui sistem de canalizare in comuna Garliciu pentru apa menajera are in vedere cresterea gradului de confort al populatiei si reducerea poluarii mediului. Proiectul presupune infiintarea sistemului de canalizare si a unei statii de epurare care va deservi intreaga retea.
Reteaua de canalizare va avea o distanta de cinci kilometri. Astfel conductele vor fi introduse pe strazile: Dunarii, Constantin Brancusi, Eternitatii, Scolii, Anton Pann, Independentei si Mircea cel Batran.
Fondurile necesare pentru aceasta investitie vor fi acordate de catre Ministerul Dezvoltarii Reionale si Administratiei Publice (MDRAP).
"Urmeaza semnarea contractului de finantare la MDRAP iar apoi se va trece la procedura de organizare a licitatiei pentru a fi desemnatansocietatea comerciala ce va realiza investitia. Speram ca din toamna sa inceapa lucrarile", a declarat edilul Constantin Cinpoiasu.
Tot in vederea reducerii poluarii mediului, administratia locala a demarat actiuni pentru selectarea deseurilor menajere. S-au adus eurocontainere, inchiriate pe baza de contract, pentru reciclarea selectiva a gunoiului provenit din gospodariile cetatenilor din localitatea Garliciu.
In alta ordine de idei, in urma ploilor torentiale din data de 12 iunie 2016, ce au provocat inundatii, in localitatea Garliciu s-a prezentat o comisie de la Prefectura pentru a constata si analiza pagubele din comuna. In acest sens s-a inaintat raportul de sinteza privind daunele la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Articole din editia din data de Iulie 2016

 • Sporuri si stimulente financiare, atacate de Guvern la Curtea Constitutionala. Sunt vizati: bugetarii din administratie, sanatate si transporturi

  Administratie locala
 • Navodarenii invitati la consultare publica privind proiectul parcului de machete

  Administratie locala
 • Peste 70.000 de turisti s-au aflat la sfarsitul acestei saptamani pe litoral

  Administratie locala
 • Dinozaurii au revenit la Delfinariu

  Administratie locala
 • Campanie de prevenire a incendiilor in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771