Fagadau vrea sa schimbe si matura din Primaria Constanta!

Iunie 2016, Catalin Sandulescu

Actualitate

Lovitura de gratie data de noul primar al municipiului, Decebal Fagadau, unor pioni de rezistenta din Primaria Constanta: patru directori si doi sefi de servicii "vesnici" in cadrul aparatului administrativ au fost "trasi pe dreapta"! Si, conform surselor noastre, "curatenia" in primarie, directiile si serviciile aflate in subordine nu se va orpi aici, urmand sa aiba loc si alte "decapitari".

Decebal Fagadau, pana de curand primar interimar al Constantei, iar anterior viceprimar in mandatul lui Radu Mazare, s-a instalat oficial pe functia de primar, odata cu depunerea juramantului. Castigatorul alegerilor din data de 5 iunie a decis ca unii dintre cei cu care a colaborat pana acum chiar nu mai fac fata atributiilor si nu se achita corespunzator de sarcini, asa ca a trecut la demiteri. Astfel, intr-o singura zi au fost demisi patru directori si doi sefi de servicii. Primul caruia i-a cerut demisia a fost Ionut Pripisi, seful Corpului de Control din cadrul Primariei Constanta. Contactat imediat dupa veste, Pripisi a spus ca nu cunoaste motivele care au stat la baza deciziei edilului, insa a afirmat, in prima faza ca se va gandi daca va semna documentul sau nu. Conform surselor noastre, Pripisi a fost "zburat" ca urmare a nenumaratelor sesizari cu privire la activitatea acestuia ca de exemplu faptul ca au existat localuri care, desi nu ar fi avut toate documentele in ordine, ar fi continuat sa functioneze, fara sa fie deranjate de seful Corpului de Control.
De asemenea, si Daniel Bratu, seful Politiei Locale, a fost demis. Acesta din urma spune ca demisia ar avea legatura cu raportul Curtii de Conturi. Pe langa Pripisi si Bratu, Fagadau a anuntat, ieri, ca au mai fost demisi directorul Directiei de Relatii Internationale si Organizare Evenimente, Liviu Patrascu, directorul Directiei de Servicii Publice, Madalina Laciu, directorul Directiei de Gospodarire Comunala, Aurora Trasca si seful Serviciului Persoane Juridice, Sinziana Ene. El a mai spus ca interimatul Georgianei Gospodaru de la sefia Directiei de Patrimoniu a expirat. "Am avut o prima sedinta cu conducerea aparatului administrativ. Am luat o serie de masuri si am incetat colaborarea cu acestia. Nu fac publice motivele pentru care i-am demis. Asa este in viata. Nici unul dintre ei nu va ramane in administratie", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Decebal Fagadau. Acesta a mai afirmat ca primul pas s-a produs. "Vom fi consecventi si vom aplica un proiect in trei pasi. In urmatoarele trei luni voi vom veni in fata constantenilor cu o noua organigrama a institutiei, iar pana la sfarsitul anului ne dorim construirea unui aparat administrativ eficient, care sa lucreze in folosul cetatenilor", a mai afirmat Fagadau.
In perioada urmatoare, primaria va prezenta un program de audiente pentru ca sa existe o mai buna colaborare intre administratia locala si constanteni. In ceea ce priveste inlocuitorii celor demisi, se pare ca inca sunt analizate mai multe variante.
Sursa: www.replicaonline.ro


Articole din editia din data de Iunie 2016

 • Primarul Valentin Vrabie a depus juramantul

  Actualitate
 • Fagadau vrea sa schimbe si matura din Primaria Constanta!

  Actualitate
 • Marius Liviu Petre este noul primar al comunei Pestera

  Actualitate
 • Au fost demarate lucrarile de reabilitare a minihotelului din Negru Voda

  Actualitate
 • Lucrari de amenajare a curtilor institutiilor de invatamant din comuna Amzacea

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771