Educație

Proiect de extindere a Liceului Tehnologic din Mihai Viteazu

Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu, a declarat pentru publicatia noastra ca in noul mandat si-a propus sa realizeze proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei dar si proiecte in domeniul social si educational.
Comuna Mihai Viteazu are peste 700 de copii, natalitatea fiind in crestere. Acesta este unul dintre motivele pentru care, administratia locala lucreaza la un proiect de extindere a Liceului Tehnologic din Mihai Viteazu. In prezent institutia de invatamant este formata din doua corpuri, unul cu opt clase si fostul atelier in care functioneaza doua clase. Atelierul in care elevii isi desfasoara orele practice este amenajat in spatiul in care functionau birourile C.A.P.
„Avand in vedere numarul mare de elevi din comuna noastra, am initiat un proiect de extindere a liceului din comuna. In acest sens, vom demola corpul cu doua clase si vom construi o noua cladire ce va avea in componenta sa sase sali de clasa, cate trei pe nivel”, a pecizat Gheorghe Grameni, primarul comunei Mihai Viteazu.
Avand in vedere ca in comuna sunt multe familii care au solicitat o locuinta sociala, autoritatile locale au elaborat un proiect pentru construirea a 25 de case, 15 in Mihai Viteazu si 10 in localitatea Sinoe.
„Proiectul de construire a locuintelor sociale a fost realizat cu ani in urma, dar nu am gasit nici o sursa de finantare pentru realizarea lui. Anul acesta am reactualizat studiul de fezabilitate si vom depune proiectul prin GAL IT Delta Tulcea, pentru a obtine fonduri de la Banca Mondiala”, a mai precizat edilul din comunei.
Un alt proiect pe care edilul doreste sa il realizeze in acest mandat vizeaza introducerea retelei de apa si a celei de canalizare in localitatile Mihai Viteazu si Sinoe. Valoarea proiectului se ridica la suma de 2,5 milioane de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*