Proiect de consolidare a strazilor din Topalu

21 Iunie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

La sfarsit de mandat, edilul Gheorghe Murat a dorit sa vorbeasca despre realizarile pe care administratia locala le-a avut in ultimii ani.

Unul dintre proiectele despre care edilul Gheorghe Murat ne-a vorbit presupune asfaltarea a patru strazi in localitatea Topalu. Investitia va fi realizata pe strazile ce au fost modernizate in trecut prin programul SAPARD. Acestea vor fi consolidate in prima faza, dupa care vor fi asfaltate. Drumurile se afla intr-un stadiu avansat de degradare si prezinta pericol de prabusire, acesta fiind motivul pentru care s-a decis reabilitarea lor. Proiectul a fost realizat in urma cu un an de zile si a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. De curand, administratia locala a publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice investitia in vederea desemnarii unei societati care va executa lucrarile din cadrul proiectului. Valoarea acestora se ridica la suma de peste 70.000 de lei.
Baza sportiva la standarde europene
Anul acesta, in luna aprilie, administratia locala a inaugurat baza sportiva din localitate.
Baza sportiva este situata in partea de sud a localitatii la iesirea spre Capidava si se intinde pe o suprafata totala de 10.400 metri patrati. Aceasta este realizata la standarde europene si cuprinde o suprafata de teren cu gazon natural, tribune cu aproximativ 300 de locuri, cabine pentru gazde si oaspeti, vestiare, dusuri, camera pentru arbitrii si camera pentru centrala termica.
Investitia a fost realizata cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, obtinute in baza Ordonantei 7.
"Din dorinta de a atrage tinerii catre sport am construit aceasta baza sportiva si am revigorat echipa de fotbal Dunaris Topalu. Datorita conditiilor pe care le-a asigurat Consiliul Local si Primaria, echipa a obtinut rezultate importante, clasandu-se pe locul sase in liga a VI a, seria nord din Campionatul Judetean de Fotbal. Imi doresc ca pe viitor atat echipa de fotbal, cat si alte forme sportive sa fie incurajate de noua conducere a Primariei", a declarat Gheorghe Murat.
De asemenea, administratia locala a organizat in ultimele 2-3 luni, un club al tineretului, in cadrul Caminului Cultural din Topalu. Acesta este locul in care, sambata si duminica, tinerii din comuna se intalnesc pentru a socializa si a practica sporturi precum: sah, rummy, table si tenis de masa.


Articole din editia din data de 21 Iunie 2016

 • Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transportur

  Administratie locala
 • Fagadau: "Cazinoul va fi restaurat!"

  Administratie locala
 • Comuna Vulturu se va dezvolta pas cu pas

  Administratie locala
 • Proiect de extindere a Liceului Tehnologic din Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Ploile abundente au distrus peste 1000 de hectare de culturi in Garliciu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771