Guvernul schimba regulile privind inmatricularea vehiculelor. Ce risca soferii care nu-si platesc la timp taxele

Iunie 2016, Mirela Ionita

Actualitate

Guvernul vrea sa interconecteze bazele de date ale Politiei si ale autoritatilor fiscale, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, iar in cazul in care un cumparator de autovehicul nu plateste taxele cu privire la detinere si inmatriculare in 60 de zile, inmatricularea este suspendata.
Executivul intentioneaza sa modifice Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la capitolul inmatricularea vehiculelor prin OUG privind debirocatizarea aflata in consultare publica.
''Autoritatea competenta transmite autoritatilor fiscale competente situatia vehiculelor inscrise/transcrise in evidentele proprii, in primele 5 zile ale lunii pentru luna precedenta. In termen de 60 de zile de la data inscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de inmatriculare este obligat sa-si indeplineasca obligatiile de natura fiscala/financiara prevazute de lege cu privire la detinerea si inmatricularea vehiculelor'', se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.
Conform sursei citate, autoritatile fiscale competente vor transmite autoritatii competente situatia vehiculelor pentru care proprietarii nu si-au indeplinit in termen obligatiile prevazute, respectiv daca titularul certificatului de inmatriculare nu a platit obligatiile fiscale.
''Inmatricularea vehiculelor se suspenda de drept, in cazul proprietarilor care nu si-au indeplinit in termen obligatiile (in termen de 60 de zile - n.r.), incepand cu prima zi dupa implinirea acestui termen. Autoritatile fiscale competente comunica autoritatii competente indeplinirea obligatiilor restante, in termen de 48 de ore de la indeplinirea acestora. La primirea comunicarii, autoritatea competenta revoca masura suspendarii inmatricularii'', se mai arata in textul proiectului.
De asemenea, punerea in circulatie a unui autovehicul cu inmatricularea suspendata constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 puncte-amenda.
Totodata, potrivit Memorandumului privind Masuri de simplificare si de coordonare a procedurilor administrative din administratia publica centrala de specialitate, aflat si el in dezbatere publica, Guvernul va demara modificarea cadrului normativ in vederea eliminarii obligativitatii contravenientului de a transmite dovada platii catre organul din care face parte agentul constatator, verificarea efectuarii platii urmand a fi realizata la nivelul organului de executare.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de Iunie 2016

 • Portul Constanta, la cel mai important eveniment european din transportur

  Actualitate
 • Fagadau: "Cazinoul va fi restaurat!"

  Actualitate
 • Comuna Vulturu se va dezvolta pas cu pas

  Actualitate
 • Proiect de extindere a Liceului Tehnologic din Mihai Viteazu

  Actualitate
 • Ploile abundente au distrus peste 1000 de hectare de culturi in Garliciu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771