Lucrari in toi la scoala din Viisoara

Mai 2016, Daniel Chiriţă

Administratie locala

Administratia locala din Cobadin continua in aceasta perioada lucrarile de construire a noii institutii de invatamant din Viisoara. Acestea au fost demarate in toamna anului trecut cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Edilul, Cristian Telehoi ne-a informat lucrarile de construire a scolii din Viisora sunt in grafic. "Cladirea a fost ridicata, a fost montat acoperisul, in prezent se lucreaza atat la finisajele interioare cat si la cele exterioare. Urmeaza sa se realizeze instalatiile electrice, termice si sanitare. Dupa finalizarea acestor lucrari vom trece la imprejmuirea institutiei si la amenajarea trotoarelor aferente constructiei", a precizat edilul.
Dupa ce constructorul va finaliza proiectul de construire a scolii, administratia locala se va ocupa de amenajarea a doua terenuri de sport in spatele scolii, este vorba despre un teren de minifotbal si unul multifunctional pentru handbal si baschet. De asemenea tot in sarcina administratiei locale intra si sistematizarea curtii prin amenajarea spatiilor verzi si crearea unui parc in fata scolii cu bancute, cosuri de gunoi si iluminat pietonal.
Noua scoala este construita in regim P+1 si are o suprafata de 900 mp. Institutia va oferi celor 200 de elevi, sapte sali de clasa, laborator de informatica, sala pentru centrala termica, grupuri sanitare, sala pentru corn si lapte, cancelarie, etc.
Infrastructura stradala - prioritatea administratiei locale
Una dintre prioritatile autoritatilor locale din Cobadin este modernizarea tutoror strazilor din comuna, in acest sens au fost elaborate proiecte si s-au atras atat fonduri europene cat si guvernamentale.
Proiectul privind asfaltarea a opt kilometru de drumuri in Cobadin si Viisoara depus pe masura 7.2. la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a fost selectat in vederea finantarii luna trecuta.
"Urmeaza sa semnam contracul de finantare la AFIR pentru proiectul ce are ca scop asfaltarea a opt kilometri de drumuri din comuna, mai exact 1,5 kilometri in Viisoara si 6,5 kilometri in Cobadin. Proiectul are o valoare de peste 1 milion de euro", a mai precizat Cristian Telehoi.
Acesta a mai precizat ca in aceasta perioada se actualizeaza cu alt proiect de asfaltare a drumurilor din Cobadin si Viisoara pe o distanta de 10 kilometri. Proiectul se va realiza cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Administratia locala a semnat deja contractul de finantare pentru aceasta investitie in valoare de 8.300.000 de lei. Dupa ce MDRAP va aproba proiectul actualizat, autoritatile din Cobadin vor atribui lucrarea prin licitatie publica.
In aceasta perioada se continua si lucrarile de pietruire a strazilor din Viisoara pe o distanta de aproximativ cinci kilometri. Acestea sunt posibile cu fonduri de la bugetul local.

Articole din editia din data de Mai 2016

 • Cuplurile longevive in iubire din Tuzla au fost premiate de edilul Resit Taner

  Administratie locala
 • Localitatea Esechioi a imbracat straie de sarbatoare

  Administratie locala
 • In comuna Oltina se reabiliteaza sistemul de alimentare cu apa

  Administratie locala
 • Silistea, o comuna ce se dezvolta pas cu pas!!!

  Administratie locala
 • Fonduri de Ministerul Dezvoltari Regionale si Administratiei Publice pentru modernizarea comunei Saligny

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Dumitru Chiru: “Folosirea de influență de către persoane neautorizate, pentru a facilita relația cu Consiliul Local Lumina sau Primăria comunei Lumina, este un act illegal”

  Administratie locala
 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771