Ministerul Educatiei: Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala

Mai 2016, Daniel Chiriţă

Educatie

Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut luni, proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala, anunta Ministerul Educatiei printr-un comunicat de presa.
Potrivit unui comunicat, "aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut astazi, 23 mai, proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala".
"Conform calendarului aprobat de minister, pe 30 mai, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a vor sustine testarea la Limba romana, iar in data de 31 mai, proba la Matematica. Proba de evaluare a cunostintelor in limba materna vaavea loc pe 2 iunie", se mai spune in comunicatul transmis de minister.
In ceea ce priveste Evaluarea Nationala la clasa a II-a, aceasta va fi sustinuta de aproximativ 198.000 de elevi, astfel: 6 iunie - proba scrisa la Limba romana, 7 iunie - proba de citire in Limba romana si cea de scriere/citire in Limba romana pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, respectiv 8 iunie - matematica. Ultimele probe se vor desfasura pe 9 iunie (scris) si 10 iunie (citit) la limba materna.
Potrivit ministerului, "salile in care se sustin evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a sunt, de regula, salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod curent, iar durata alocata rezolvarii subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV si de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI".
Testele vor fi evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. In cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a evaluarilor din respectiva unitate de invatamant are obligatia sa solicite comisiei judetene/a municipiului Bucuresti nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. Inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.
"Fiecare test este evaluat de doua cadre didactice, pentru fiecare disciplina in parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum si alte informatii referitoare la evaluare, sunt cuprinse in Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecarui test se face cu respectarea stricta a baremului si a precizarilor din Caietul cadrului didactic", se mai mentioneaza in comunicat.
Rezultatele obtinute nu se inregistreaza in catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare si prin informarea parintilor/reprezentantilor legali ai elevului asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de Mai 2016

 • Ministerul Educatiei: Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala

  Educatie
 • Tehnocratii vorbesc mult si fac putin pentru reglementarea salarizarii

  Educatie
 • Fonduri de la CJC pentru reabilitarea Scolii Generale nr. 1 din Pecineaga

  Educatie
 • Minihotelul din Negru Voda va fi reabilitat

  Educatie
 • Amenajare centru civic in Viroaga

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un altfel de after-school pentru elevii din Siliștea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771