Fonduri de la CJC pentru reabilitarea Scolii Generale nr. 1 din Pecineaga

Mai 2016, Iulia Flfan

Educatie

In sedinta de consiliu judetean din luna mai, administratia locala din Pecineaga a primit fonduri pentru reabilitarea scolii generale nr. 1.
Scola generala nr. 1 se afla intr-o stare avansata de degradare si a fost trecuta de administratia locala in stare de conservare. "Sunt bucuros ca am primit fonduri pentru a demara lucrarile de reabilitare a scolii. Am solicitat de la Consilul Judetean Constanta (CJC) fonduri pentru reabilitarea institutiei de invatamant deorece numarul de clase pe care il avem in celelalte scoli este insuficient pentru elevii care frecventeaza cursurile. In prezent elevii isi desfasoara activitatea in doua schimburi la scoala din centru. Urmeaza sa actualizam proiectul de reabilitare si sa demaram procedura de organizare a licitatiei", a precizat Lili Paslaru, primarul comunei Pecineaga.
In alta ordine de idei, Lili Paslaru, primarul comunei Pecineaga ne-a informat ca in cel mai scut timp va fi dat starul lucrarilor ce au ca scop realizarea sistemului de alimentare cu apa, a sistemului de canalizare-ape uzate si pentru modernizarea drumurilor prin asfaltare.
Administratia locala a semnat anul trecut cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, contractul de finantare pentru realizarea acestor trei investitii atat de importante ce au ca scop crearea unor conditii de trai decente pentru locuitorii din comuna. In urma realizarii acestor proiecte comuna va beneficia de cate 22 de kilometri de drumuri, de retea de apa, de canalizare.
"In cel mai scurt timp vom da startul lucrarilor atat pentru realizarea sistemului de alimentare cu apa cat si cele pentru realizarea sistemului de canalizare si modernizarea drumurilor. Asteptam eliberarea avizului de mediu, dupa care va fi emisa si autorizatia de constuctie", a mai precizat edilul, Lili Paslaru.
Investitiile pentru reteaua de apa si cea de canalizare au o valoare de 2 milioane de euro fiecare, iar proiectul de modernizare a drumurilor are o valoare de 5 milionae de euro.
Perioada de implementare a acestora este de trei ani de zile.

Articole din editia din data de Mai 2016

 • Ministerul Educatiei: Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au sustinut proba de Limba si comunicare la Evaluarea Nationala

  Educatie
 • Tehnocratii vorbesc mult si fac putin pentru reglementarea salarizarii

  Educatie
 • Fonduri de la CJC pentru reabilitarea Scolii Generale nr. 1 din Pecineaga

  Educatie
 • Minihotelul din Negru Voda va fi reabilitat

  Educatie
 • Amenajare centru civic in Viroaga

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un altfel de after-school pentru elevii din Siliștea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771