Fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea orasului Harsova

Mai 2016, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala Harsova continua si in aceasta perioada campania de curatenie in tot orasul dar si in localitatea Vadu Oii. De asemenea, in acesta perioada functionarii din cadrul Primariei lucreaza la mai multe proiecte ce au ca scop modernizarea si dezvoltarea orasului.
"Suntem in continuare in campanie de curatenie, chiar daca au trecut Sarbatorile Pascale, realizam lucrari precum: cositul ierbii care s-a dezvoltat datorita precipitatiilor din ultima vreme, varuirea bordurilor si desfiintarea depozitelor de gunoi improvizate atat din Harsova cat si din Vadu Oii. Ne pregatim sa realizam marcaje rutiere pe strazile reabilitate din fonduri europene si guvernamentale dar si din fonduri proprii sau primite de la CJC pe o distanta de 25 de kilometri", a declarat Tudor Nadrag, primarul orasului Harsova.
Administratia locala lucreaza in aceasta perioada la un proiect ce presupune asfaltarea tuturor strazilor din oras.
Edilul Tudor Nadrag ne-a vorbit si despre cele trei proiecte pentru care administratia locala a solicitat finantare de la Uniunea Europeana, pe axa de finantare CBC Romania - Bulgaria si care se afla in faza de evaluare. Primul proiect vizeaza reabilitarea si modernizarea stadionului din oras. Daca Primaria Harsova va primi aviz favorabil de finantare pentru acest proiect, stadionul cu o capacitate de 800 de locuri va avea o cu totul alta infatisare. Suprafata de joc va fi modificata, bancile din tribune vor fi schimbate, iar vestiarele vor fi reabilitate. Mai mult, si imprejmuirea stadionului va fi modificata, pentru a nu mai patrunde oricine pe teren, in timpul jocului.
Un alt proiect depus pe aceiasi axa presupune reabilitarea celei mai vechi institutii de invatamant din oras, Scoala Gimnaziala "Ion Cotovu". Cel de-al treilea proiect ce se afla in etapa de evaluare presune construirea unui centru multifunctionalpentru valorificarea apelor termale.
In perioada imediat urmatoare, administratia locala Harsova va depune un nou proiect pentru dezvoltarea infrastructurii agricole. Proiectul presupune asfaltarea a opt kilometri de drumuri agricole ce vor fi puse la dispozitia fermierilor.

Articole din editia din data de Mai 2016

 • Cum vor fi colorate vapoarele Constantei

  Administratie locala
 • Ce au negociat taximetristii cu Primaria Constanta

  Administratie locala
 • 1 Mai - Ziua comunei Ciobanu

  Administratie locala
 • Lucrarile de reabilitare a dispensarului uman din Saraiu - aproape de finalizare

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru dezvoltarea si modernizarea orasului Harsova

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771